Kajínek za film dostal statisíce

"Peníze již dostal, když jsme od něj kupovali práva na zfilmování kauzy. Ale peníze si stejně moc neužije, když je ve vězení. Suma se pohybovala ve větších částkách než desetitisíce."

Kajínek byl rád, že se o případ zajímáme

"Kajínek byl rád, že se film bude točit a snažil se nám dodat co největší množství zajímavých informací o jeho útěku. Například popsal přesně způsob, jak utekl, a nebo nám řekl pikantní skutečnosti z doby, kdy se nacházel na svobodě a skrýval se v panelákovém bytě, kde ho dopadli."

Film je inspirován skutečným příběhem

"Je inspirován skutečným příběhem, ale určitě není rekonstrukcí nebo dokumentem. Avšak pozadí kauzy a síla systému, který zde funguje, je vyobrazena dle skutečnosti. Dokonce i některé detaily jsou reálné, jako například útěk z Mírova. Také hlavní zápletka filmu je postavena na nové zásadní informaci o případu, která nebyla zatím zveřejněna."

S Kajínkem se na film podíváme ve vězení

"Je to tak. Jsou momentálně ještě zvýšená bezpečnostní opatření okolo Kajínka. Pokud nebude Kajínek v kině, tak mu zavezeme film do věznice a tam mu ho pustíme."

O režisérovi Fílovi

"Režisér Fíla se chce pouze zviditelnit. Ministerstvo kultury již před časem náš a jeho scénář porovnalo a závěr byl jasný. O žádný plagiát se nejedná. Ministerstvo vydá tiskovou zprávu, která bude jasná a vyvrátí pomluvy Ivana Fíly. Fíla nás hrubě napadá již delší dobu, aniž by film viděl, protože se cítí ukřivděný, že jsme nenatočili jeho scénář, o což nás mnohokrát žádal. Libuje si v problémech, a proto vyvolal tuto kauzu."

Jak vzpomínáte na Vladimíra Dlouhého?

"Byli jsme přátelé a velmi jsem ho obdivoval. Padli jsme si do oka. Myslím, že při natáčení ještě tak velké bolesti neměl, ale někdy mu nebylo dobře."

Nabídky na další filmy zatím odmítám

"Musím si teď dát volno. Bylo to hodně náročné a chci se chvíli věnovat rodině. Je ale fakt, že jsem dostal několik nabídek, ale zatím je odsouvám nebo odmítám."

Natočí Jákl autobiografii pornoherce Rosenberga?

"Ne to není pravda, ale taky už jsem to slyšel. Je to celkem vtipný a ten film bude jistě zajímavej :-)"

Dal nakládačku třem Rusům a dostal přezdívku kladivo

"Přezdívku kladivo slyším poprvé. Pár rvaček jsem zažil, ale nikdy jsem je nevyhledával. Před několika lety jsem se zastal tehdejší miss Katky Průšové a popral jsem se třema Rusama. O tom se psalo, takže možná mi tu přezdívku dal někdo po tomhle incidentu."

O setkání s Anthonym Hopkinsem

"Anthony byl bezva chlapík. Připravoval jsem se na setkání s ním, a pak když přišel, tak měl naraženou čepici, že jsem ho ani nepoznal. Byl hodně příjemnej a zajímala ho moje sportovní minulost v judu, protože natáčení se konalo těsně po mém návratu z OH v Sydney."

ON-LINE PŘENOS