Vendula se nedávno spolu s manželem Josefem Pizingerem (30) nechala nafotit pro charitativní kancelář s bouchačkami ve stylu Bonnie & Clyde. Teď se zase pochlubila videem, na kterém pálí do terče na střelnici. „Brutální Nikita. Na to, že byl můj táta voják, bych měla být o dost rychlejší. No, asi jsem si s pistolemi nehrála,“ přiznala ředitelka Kapky naděje, že jí střelba nešla tak, jak si představovala.

O tom, že to se zbraněmi myslí vážně, svědčí i její další slova: „Jsem zvědavá, jestli ty testy na ten zbroják udělám. Jinak mám ze zbraní obrovský respekt.“ Není divu, vždyť se zbraněmi má spojenou jednu velmi traumatickou vzpomínku. 28. ledna 2007 totiž našla svého tehdejšího manžela Karla Svobodu ležet mrtvého ve sněhu.

Legendární skladatel si tehdy ke spánku přiložil legálně držený revolver a u vjezdových vrat do zahrady zmáčkl spoušť. Spáchal sebevraždu a ukončil tak své těžké psychické stavy. Ostatně zbraně byly jeho vášní a doma v tajném trezoru si schovával úplný zbrojní arzenál – dva revolvery a jednu pistoli.

Pořizoval si je především kvůli osobní ochraně. „Neváhám zbraň kdykoliv použít. Ano, už se to stalo, musel jsem střílet. A právě proto, že jsem nezaváhal, jsem svůj majetek ubránil. A myslím, že bylo co bránit,“ uvedl pár let před smrtí.

VIDEO: Vendula Pizingerová o manželovi: Nedávno byl ještě dítě! A měla jsem i ošklivé muže!

Video
Video se připravuje ...

Vendula Pizingerová o manželovi: Nedávno byl ještě dítě! A měla jsem i ošklivé muže! David Turek, Petr Soukup

 

Fotogalerie
51 fotografií