„Před třiatřiceti lety jsme se brali v Bratislavě na národním výboru, jinak to nešlo. A protože jsme oba věřící, tato svatba tentokrát proběhne v kostele a požehná nám pan farář,“ vysvětlila Blesku Deana s tím, že ona je katolička, Juraj římskokatolík a jejich syn Jorik (32) evangelík. „Na počest mého tatínka,“ doplnila Deana.

Přesné datum svatby ještě neznají, místo ano. „Bude to rozhodně letos v přírodě mimo Prahu. Kde, neprozradíme. Je to velmi intimní záležitost, tahle svatba je pouze pro pokoj naší duše,“ řekl režisér, který je prý moc zvědav, co si jeho manželka tentokrát vezme ve svatební den na sebe.

Na první svatbu si prý v saloně nechala ušít na míru šaty a byla celá v bílém. „Měla i bílý kožíšek a na hlavě takovou roztomilou lodičku. Připomínala mi Annu Kareninu,“ zasnil se režisér a začal ukazovat svůj tlustý diář. „Píšu a kreslím si denně do diáře už třicet let. A vidíte? Tady jsem si 9. února, když jsme měli těch 33 let od svatby, nakreslil Deanku a mě. Takhle mladí a krásní jsme tenkrát byli, když jsme se brali,“ komentoval Jakubisko.

A co dneska dostane Juraj ke svému jubileu? „My už si zbytečné dárky nedáváme. S Jurajem jsme ve věku, kdy nám stačí drobné radosti. A to je třeba, když nám uvařím dobré jídlo a napeču,“ vysvětlila Deana s tím, že osmdesátku budou slavit doma a jen ve čtyřech: Oni dva, syn Jorik a Deanina maminka, která s nimi žije. Už jenom radosti.

„No a samozřejmě později uspořádáme pro přátele mejdan,“ prozradila Jakubisková, jež se s Jurajem dala dohromady před pětatřiceti lety. „Celou tu dobu ani jednou nepadlo slovo rozvod, i když je to naše manželství velmi temperamentní. Facky taky nikdy nelítaly, jen se občas zakřičí,“ komentuje Deana a Juraj ji doplňuje: „Ono se to nezdá, ale umím křičet. Sice zakřičím tak jednou za tři roky, stojí to ale potom za to!“

Video: Jakubisko točí Perinbabu 2! Na plátno vrátí i mrtvé herce!

Video
Video se připravuje ...

Jakubisko točí Perinbabu 2! Na plátno vrátí i mrtvé herce! Hana Höschlová, Petr Soukup

Fotogalerie
6 fotografií