Podle vedení divadla se některé inscenace, ve kterých Balzerová hraje, přeobsadí. Z repertoáru však s koncem června zmizí kusy Dohazovačka či populární Tři holky jako květ, kde herečka hrála spolu s Marií Doležalovou a Ivou Pazderkovou. V květnu divadlo také naposledy uvedlo inscenaci Až naprší a uschne.

Koncem minulého roku divadlo vedle ředitele dostalo uměleckého šéfa, stala se jím Kateřina Dušková. Příští divadelní sezona na Fidlovačce přinese třeba muzikálovou verzi Almodóvarova filmu Ženy na pokraji nervového zhroucení, kterou vytvořili Jeffrey Lane a David Yazbek. Sezonu zahájí duchařská komedie Mezi nebem a zemí z pera Pam Valentine v režii Petra Hrušky.

Letos osmašedesátiletá Balzerová je známá televizním divákům rolí ortopedky Alžběty Čeňkové ze seriálu Nemocnice na kraji města, jehož první díly se točily v polovině 70. let. Výraznější filmové role měla ve snímcích Zlatí úhoři, S tebou mě baví svět a z poslední doby Ženy v pokušení a Teorie tygra. Několikrát získala Cenu Františka Filipovského za dabing. Vedle Divadla Na Fidlovačce, které s kolegou Tomášem Töpferem vzkřísila k životu v roce 1998, Balzerová spolu s ním počátkem 90. let také stála u kořenů Letních shakespearovských slavností.

Ředitelkou Divadla na Fidlovačce se Balzerová stala v květnu 2012, vystřídala tehdy Töpfera. Obnovená Fidlovačka se otevřela 28. října 1998 po rozsáhlé rekonstrukci financované i celonárodní sbírkou. V místech, kde cech ševců kdysi pořádal jarní slavnost nazvanou podle ševcovského nástroje Fidlovačka, stálo první dřevěné divadlo od roku 1921, později získalo zděnou budovu. Původně Tylovo divadlo, přezdívané Pražany „Tyláček“, se brzy změnilo v převážně operetní scénu a s menší válečnou přestávkou fungovalo do roku 1976, kdy bylo uzavřeno z havarijních důvodů. Budoucnost divadla byla ohrožena před dvěma lety, kdy nedostalo magistrátní grant, pro svou činnost ale tehdy našlo dva mecenáše.

Fotogalerie
11 fotografií