Osudová role. Tak by se dalo říkat postavě Alžběty Čeňkové v seriálu Nemocnice na kraji města. Eliška Balzerová na ni ráda vzpomíná, i když přiznává, že to nebylo moc jednoduché. „Ve scénáři jsem měla scénu, ve které poprvé při operaci jako Alžběta držím tzv. háky. Nevěděla jsem, co to znamená, tak mi pan doktor dovolil háky při operaci skutečně držet,“ prozradila herečka. Hned jsem pochopila, proč mám pak mít v rukou křeče,“ prozradila herečka.

„Byla jsem v seriálu tenkrát v týmu ortopedů jediná žena a ortopedie je opravdu těžká disciplína. Musela jsem si na všechno sáhnout a zkusit. Naučili jsme se používat všechny nástroje a třeba i chirurgický uzel. Umím ho dodnes,“ zavzpomínala s tím, že s lékaři, kteří jim dělali poradce, je pojí přátelství na celý život.

Seriál Nemocnice na kraji města byl ve své době velmi oblíbený. To dokazoval i zájem divaček. „Pan Dietl mi jednou vyprávěl, že jména vyhledává na hřbitově a toto spojení – Alžběta Čeňková – viděl někde na náhrobku a líbilo se mu. Po odvysílání seriálu mi mnoho divaček napsalo, že dalo podle této role jméno Alžběta své dceři. Tenkrát to bylo jméno velice neobvyklé, dnes už je hojně používané,“ dodala pro iDnes.cz Balzerová.

Fotogalerie
9 fotografií