Jméno Tomáš Juřička není neznámé nikomu, kdo pravidelně sleduje v televizi zahraniční seriály. Svůj hlas totiž propůjčuje mnoha hercům, například Willu Smithovi (48). V seriálu Chirurgové zase dabuje Dr. Owena Hunta a v dětmi oblíbené Kouzelné školce ho zase slýcháme coby skřítka Františka. Na začátku své kariéry byl ale hlavně hercem, který se dostal do povědomí veřejnosti především díky seriálu Sanitka, na který rád vzpomíná.

Seriál přinesl Juřičkovi slávu. „To víte, člověk se dostal na výsluní popularity a přestal být v davu anonymní. To skýtá zdánlivé výhody, ale v delším časovém horizontu se to stává i složitým. Každý opilec je automaticky váš kamarád a jen špatně se uniká takovýmto individuím. Ale v tom úplně nejosobnějším životě mě to, doufám, nepoznamenalo,“ řekl v rozhovoru pro iDnes.cz.

Pro televizní diváky však není neznámé ani jméno Lucie Juřičková, která v Ulici hraje profesorku Puklickou a v dabingu propůjčila hlas už mnoha oblíbeným postavám, například Carrie ze Sexu ve městě či Bree v Zoufalých manželkách. Že by shoda jmen? Kdepak. A tito dva sourozenci spolu v dětství rozhodně neplánovali společnou kariéru u divadla a ani nenacvičovali společně divadelní hry.

Že se ocitnu právě na této dráze, mě začalo napadat někdy kolem puberty. Sestru jsem pravidelně trápil, jak se ostatně na o pět let staršího bratra sluší. Vypěstoval jsem v ní některé obsese, kterých se nezbavila dodnes. Vlastně jsem tak nepřímo modeloval její dnešní osobnost. Starší bratr má vůči sestře své povinnosti, a že je ochoten jim dostát, je nad slunce jasné. Takže o nějakém hraní na divadlo v domácím prostředí nemohla být ani řeč,“ vysvětlil Juřička, který má ale v dospělosti se svojí sestrou výborné vztahy.

Fotogalerie
6 fotografií