Zatímco někdo potřebuje hodinové projevy nebo desítky popsaných listů, Ringovi stačí jedno plátno, kde je vyjádřeno úplně všechno. Obraz Praotec Čech vítá uprchlíky se okamžitě stal nejen hitem sociálních sítí a zvedl vlnu nadšených ohlasů, ale také zájmem sběratelů umění.

„Jakmile jsem obraz umístil na sociální síť, téměř okamžitě se na něj našel kupec,“ prozradil Blesku moderátor Luboš Xaver Veselý (47), který umělcův obraz jako první zveřejnil na svém profilu.

Kdo a za kolik specifické dílo koupil, ale tají. A jak už je malířovým zvykem, nechybí ani skryté vtipné nápisy i zjednodušené obrázky dámského přirození, jež s gustem oslavuje i v mnoha verzích svého nejzásadnějšího dílka Zvířátka obdivují pí*u.

Obraz očima autora

„Ve Wogastisburgu rozhodla valkýra Merkelová o rozdělení uprchlíků mezi evropské kmeny. Praotec Čech vítá pod Řípem první várku. Spolu s ním zástupci Sparty a Slavie, nejvlivnějších rodů v zemi. Za ním stojí Lumír a vykukuje Ctirad. Vlasta přivedla mladou Libušku, Čechovu vnučku. Ta se rozplakala a volala bubák, bubák, protože nikdy neviděla černochy. I Lumír volal hu, hu, hu! Ale Praotec ho okřikl a uprchlíkům se omluvil. Vlevo nahoře Prof. Patrik Lumumba, docent jaderné fyziky. S kostí ve vlasech Dr. Mugabe, odborník na kvantovou fyziku. Malý chlapec s kopím je Amin junior, vítěz Eritrejské matematické olympiády. To v modrém je Kaddáfího vnučka, předsedkyně komise pro výstavbu katolických kostelů v Libyi. To v černém je přední syrská specialistka na operace mozku. Její malá dcerka má tři semestry na právech v Zimbabwe a doufá, že v Plzni dostuduje. Všichni se těší na ‚knedlo vepřo zelo‘ a šunku s vejci! Češi mají radost, protože netuší, co je čeká!“

Wogastisburg

Slovanské hradiště, u kterého v roce 631 proběhla bitva mezi slovanskými kmeny Sámovy říše a franským vojskem. V této bitvě dosáhlo slovanské vojsko významného vítězství.

Eritrea

Jedna z nejchudších zemí světa. Většinu podniků a firem vlastní armáda, špičky vlády nebo podnikatelé s nimi spojení. V Eritreji nyní panuje diktátorský režim.

Práva v Plzni

Právnická fakulta na Západočeské univerzitě v Plzni, kterou v roce 2009 otřásl skandál s takzvanými rychlostudenty, kteří získali diplom za úplatek.

Valkýra

Valkýry jsou podle severské mytologie bohyně, které vybírají na bitevních polích duše padlých válečníků. Podle pověsti se jedná o krásné, ale nebezpečné dívky – válečnice.

Merkelová

Angela Merkelová (61) je německá kancléřka, která ve velkém zvala uprchlíky do Německa. Za to nyní čelí kritice, kvůli naivitě vůbec totiž neodhadla, co všechno svými kroky způsobí.

Angela Merkelová
Autor: Reuters

Prof. Patrik Lumumba

Patrice Lumumba (†35) byl vůdce osvobozeneckého hnutí v bývalém Belgickém Kongu. Za to byl později mučen, zastřelen a jeho tělo vhodili do kyseliny!

Patrice Lumumba (†35) byl vůdce osvobozeneckého hnutí v bývalém Belgickém Kongu. Za to byl později mučen, zastřelen a jeho tělo vhodili do kyseliny!
Autor: Facebook, archiv Blesku

Dr. Mugabe

Robert Mugabe (91) je krutovládce ze Zimbabwe, které si podrobil už v roce 1980. Lidská práva mu nic neříkají, zemi ekonomicky naprosto zruinoval. Asi 700 tisíc lidí připravil o střechu nad hlavou, velkofarmáře vyvlastnil.

Robert Mugabe (91) je krutovládce ze Zimbabwe, které si podrobil už v roce 1980.
Autor: Facebook, archiv Blesku

Amin

Idi Amin (†79) byl prezidentem Ugandy (1971–79), svět mu pro jeho krutost přezdíval »řezník z Kampaly«. Se svou družinou denně zabíjel lidi (až 300 000), jejichž těla házel hyenám a krokodýlům. Konvertoval k islámu...

Idi Amin (†79) byl prezidentem Ugandy (1971–79), svět mu pro jeho krutost přezdíval »řezník z Kampaly«.
Autor: Facebook, archiv Blesku

Kaddáfí

Libyjský vůdce Muammar Kaddáfí (†69) byl jeden z nejdéle vládnoucích diktátorů na světě. Dne 20. října 2011 byl dopaden skupinou povstalců, zlynčován a bez soudu popraven.

Muammar Kaddáfí své ženské služebnice týral a znásilňoval.
Autor: Archiv

Fotogalerie
25 fotografií