„Ano, to je pravda,“ potvrdil informaci Švehlík Blesku. Ale místo toho, aby jeho hlas byl radostný, zněl smutně. Není divu. Švehlík zaskakuje za kolegu, který se pere se stejně zákeřnou nemocí, s jakou zápasil i on. S tím rozdílem, že Švehlík bojoval s rakovinou hrtanu a Bartoška se snaží zvítězit nad rakovinou lymfatických uzlin v mezihrudí.

Další chemoterapie

Bartoška měl za sebou pouhých sedm natáčecích dní, když loni v listopadu začal podstupovat chemoterapii. TV štáb se ale rozhodl, že na herce počká a bude zatím točit exteriéry a scény bez Bartošky.

Všichni věřili, že na jaře Bartoška nastoupí a do června, kdy má být seriál hotov, zvládne 30 natáčecích dnů. Ale nejde to. To, že chemoterapie herci vzala vlasy, je ta nejmenší obtíž. „Panu Bartoškovi jsme nabídli paruku, on ale, že to by bylo fajn, ale nejde to. Musí se prý teď plně věnovat léčbě,“ řekl Blesku zdroj z ČT. Chemoterapie nezabrala tak, jak měla, a herec musí dostávat další sérii.

Otec a syn

Česká televize vybrala náhradu za Bartošku opravdu dobře. Mattoniho si zahraje Alois Švehlík a jeho mladší „já“ ztvární shodou okolností jeho syn David Švehlík (42).

Video
Video se připravuje ...

Zprávy: Je to zlé? Bartoška už hrát nebude! A matka útočnice ze Žďáru! redakce Blesk TV

Fotogalerie
12 fotografií