Klubko tajemství kolem Ivety Bartošové se začíná pořádně zamotávat. Znepokojující jsou zejména telefonáty a zoufalé SMS zprávy, kterými zahltila svého kamaráda. "Prosím, potřebuji pomoc, ale nemůžu teď mluvit," zoufá si Iveta na nahrávce, kterou má Blesk k dispozici.

"Potřebuji, abys ke mně přijel a pomohl mi. Mám strach, něco se stalo," opakuje Iveta roztřeseným hlasem. O čem Iveta mluvila? Kromě telefonátů navíc posílala kamarádovi i zmatené zprávy s prosbami o pomoc. Poslední z nich byla prostá, leč výstižná: "Pomozte mi!" Jako by znovu prožívala peklo...

To, co následovalo, zní jako scénář špatného filmu. Když totiž Iveta nebyla v den svých 48. narozenin k nalezení a její manžel Rychtář nebyl schopen uspokojivě vysvětlit, kde se nachází, snažil se to zamaskovat nejapným žertíkem: "Klidně napište, že jsem ji zabil a zakopal za domem. Celkem bych potřeboval zrýt zahradu."

To se mu ovšem záhy vymstilo: do případu se totiž vložil Macura, ochránce týraných žen, a poslal do Ivetina domu policii. „Policie by měla jednat i na základě článku v novinách. Proto neříkám, že jsem to byl já, kdo zavolal k Ivetě policii, ale je to možné,“ potvrdil nepřímo Blesku svoji iniciativu.

Muži zákona se však k Macurově nespokojenosti dlouho nezdrželi. Po krátké promluvě s Rychtářem na prahu prohledali dům a odporoučeli se pryč. Šťastné rozuzlení celé patálie přišlo o několik hodin později, když se Rychtář rozhodl, že už se Iveta naskrývala dost, a rozhodl se ji znovu ukázat v celé její kráse. Stále se však nabízí množství otázek: Co měly znamenat zoufalé SMS? Co se děje za zavřenými dveřmi? Kde se Iveta tak dlouho schovávala? A je tohle opravdu "šťastný konec"...?