Iveta Bartošová je na fotkách pohublá, má povislou kůži v obličeji, usmívá se jen málo, a když už koutky povytáhne, úsměv působí strnule a nuceně. Sice ji potěšila prskající fontánka v čokoládovém dortíku, ale v naservírovaných lahůdkách - ústřicích se salátem, se jen nimrala. Jako by neměla na jídlo ani pomyšlení. Tyto fotky mají dokazovat, že je Iveta v pořádku.

Byly pořízeny údajně ve středu večer v restauraci v Průhonicích. Jsou ale podobně věrohodné jako její úsměv. Z fotografií navíc nelze zjistit, kdy byly pořízeny. Neobsahují totiž metadata, která by datum pořízení fotek dokazovala. Je velkou záhadou, proč Rychtář vzal svou manželku na slavnostní narozeninovou večeři až ve středu, když narozeniny slavila v úterý.

Pro to měl Rychtář taky rychlou odpověď. Iveta v úterý prý jela ke kamarádce na večeři a na víno. Byl to opravdu dlouhý večer, protože Iveta ještě v půl jedné v noci nebyla doma.

Iveta má na fotkách navíc naprosto stejný účes, jaký měla v pondělí, stejné tílko, jaké má pod svetrem s velkými oky. Podobný, jen žlutý, měla také v pondělí.

Podivné jsou také Rychtářovy výmluvy kolem Ivetiny návštěvy kadeřnictví. Jednou tvdil, že tam byla v pondělí, pak že zase v úterý. Kdyby Rychtář na rovinu řekl pravdu, jak to s Ivetou je, půl národa včetně jejího syna Artura by si oddechla, že s ní její manžel nehraje nějakou další podivnou hru.