Podle knihy nazvané Dagmar Havlová, která právě vychází, se seznámili při natáčení seriálu Chobotnice z II. patra. Herečka se o něm zmínila i v jednom z tehdejších rozhovorů. Ostrého v něm tituluje »můj muž« a jeho dceru Lucii jako »svou druhou dceru«!

Nová rodina

Poprvé takto promluvila koncem roku 1986 v časopise Záběr: „Letos budeme slavit vánoční svátky v širším kruhu než obvykle. Mám v opatrování už rok ještě jednu dceru. Je jí sice šestnáct let, ale starosti s její výchovou mám taky,“ svěřila se tehdy 33letá herečka.

Inkriminovaná kniha odhalující mimo jiné i vztah s režisérem.
Autor: reprofoto kniha Dagmar Havlová, ČTK a archiv Blesku

„Chci oběma holkám vytvořit krásné Vánoce plné pohody a klidu, které všichni potřebujeme, zvláště ta starší, která si ho moc neužila. A tak budu mít opravdu co dělat. Rodiče, sestra, moje dcerka Ninuška, Lucka a můj muž. To je už početná rodina,“ pokračuje Dáša, která už tehdy byla se svým prvním manželem Radvítem rozvedená a nežili spolu.

„Muž má naštěstí pochopení pro mou práci a ve všem mi pomáhá. Mateřské povinnosti sice ještě tolik nezvládá, ale to si děvčata již zvládnou docela dobře. Takže příští rok nás může být pod stromečkem i o jednoho víc…“ plánovala Veškrnová.

Zapomněla ale dodat, že Jiří Ostrý byl v té době ženatý! Jeho zákonitou manželkou byla baletka Československé televize Jana Ostrá. A to až do roku 1988!

pouták
Autor: Blesk

Fotogalerie
6 fotografií