Na rozdíl od Ivetiny první honosné svatby s Jiřím Pomeje, která se odehrávala za přítomnosti stovek novinářů a hostů na zámku Hluboká, se tentokrát zpěvačka rozhodla pro skromný obřad na úřadě.

Šaman mu pomohl do chomoutu

I tentokrát se Iveta vdávala v bílých šatech až na zem, v ruce držela kytici z bílých růžích a konvalinek a po celou dobu obřadu se blaženě usmívala. Josef měl na sobě černý oblek se světlou kravatou. O poslední úpravy ženicha se postaral šaman a Ivetin svědek Jan Saavedra, který Rychtářovi upravoval límec vzadu na krku, takže to vypadalo, že mu nasazuje pomyslný chomout.

Ivetě chvílemi cukaly koutky dojetím, avšak udržela se a neuronila ani jednu slzičku.

Oddávající Milan Coller promlouval k Ivetě během své řeči s nadhledem a vtipem. "Manžel je člověk, který ženě pomáhá v nesnázích, do kterých by se byla nedostala, kdyby si ho nevzala,“ což oba svatebčany velmi rozesmálo, jak je vidět na videu z obřadu, které zveřejnil server extra.cz. Dalo by se to i chápat jako narážka na Ivetin nedávný nechtěný útěk do Itálie, odkud ji musel Rychtář vysvobodit.

Rychtář své ANO vyhrknul

Když přišlo na otázku, zda si Rychtář bere Ivetu Bartošovou dobrovolně za manželku, ženich oddávajícího ani nenechal pomalu domluvit a okamžitě vypálil hlasité ANO. Hned přitom vrhl pohled na svou nevěstu. Iveta své ANO s úsměvem a zlehka odkuňkla.

Drama s prstenem

Poté je oddávající Milan Coller prohlásil za právoplatné manžele a Iveta samým štěstím hlasitě vydechla. Při nasazování snubního prstenu na Pepův prsteníček trochu zavýskla, jelikož se jí nedařilo prsten napoprvé nasadit.

Rychtář své manželce Ivetě vlepil ihned první manželské políbení, tedy spíše pusu. Pak novomanželé už jen stvrdili svůj sňatek podpisem a ruku v ruce odešli z radnice. V obřadní síni kromě nich byli pouze jejich svědci Jan Saavedra a Rychtářův nejlepší přítel. Coby němí svědci posloužily pokojové květiny, které obřadu, produkujíce kyslík, jen tiše přihlížely.

Co se dělo po obřadu?

Jelikož nám sousedi prozradili, že na zahradě v domě Bartošové se nedávno konal velký generální úklid, dalo by se očekávat, že posvatební mecheche se bude konat právě tam. Novomanželé však všem vytřeli zrak, když se z radnice skočili domů jen převléknout a odjeli do místní restaurace.

Ani kapka alkoholu pro nevěstu

Iveta tam svého manžela dovezla svým autem, které od něj dostala. Svůj sňatek oslavili pouze ve společnosti Rychtářova svědka a jeho manželky. Nezdželi se však dlouho. Krátce po osmé hodině večer se čtveřice z restaurace odebrala domů, kam nevěsta svého muže opět dovezla vozem. Je tedy jasné, že Džambulka se na své svatební hostině nedotkla alkoholu ani trošičku.  

 

Fotogalerie
14 fotografií