Manželka šéfkuchaře, který se proslavil svými sprostými hláškami, je doslova znechucená tím, jak Češi přistupují k jídlu. I možná proto u Pohlreichů zřídka najdete například svíčkovou. „Tohle vůbec nejíme ani nevaříme. Česká kuchyně nám nic moc neříká,“ prozradila Pohlreichová magazínu MF Dnes. Oba totiž milují hlavně ryby a mořské plody a rádi objevují něco nového. „Češi jsou podělaní a nechtějí v jídle nic zkusit,“ kroutí nad našim národem hlavou.

Kromě sportu a chovu koní se Zdeňka věnuje také dovozu drůbeže přímo z Francie. Důvod, proč se k takovému činu rozhodla je, že podle ní se česká drůbež nedá vůbec jíst. „Češi jsou buď líní, nebo vyčuraní. Chovatelé drůbeže tedy rozhodně. Do obchodních řetězců se dostanou jen kuřata z fabriky,u které to tak smrdí, že se vám chce zvracet,“ tvrdí znechuceně Pohlreichová.

Ani se zeleninou bychom svými stravovacími zvyky u Polreichů nepochodili. „Češi jsou líní jako vši. Všichni ostatní dbají na jídlo, jenom Češi jsou jako dobytek. Dbáme na to v jakém autě jezdíme, ale pak si doma dáme klidně tlačenku v papíru,“ říká s tím, že zeleninu jezdí Pohlreich nakupovat raději do Francie.

Fotogalerie
3 fotografie