I když totiž herečka natočila po slavné Pyšné princezně desítky filmů, seriálů a dlouhá léta hrála na divadle, kde získala dokonce i prestižní Cenu Thálie, už navždy bude pro většinu z nás hlavně princeznou z Půlnočního království, která se zamilovala do spravedlivého Miroslava.

Byl z toho skandál!

A nebyla z toho láska jen na filmovém plátně. Ač byla Alena Vránová vdaná a charismatický Vladimír Ráž (†77) v té době ženatý, zaslepeni vzájemnými city se oba rozvedli a začali spolu žít. Jednoduché to ale rozhodně neměli. Veřejným přiznáním své lásky totiž vyvolali ohromný poprask a odsouzení u kolegů i diváků.

Aleniným bývalým mužem byl totiž zarytý komunista Pavel Kohout, který zradu manželky nemohl přenést přes srdce a o jejím prohřešku napsal dokonce divadelní hru Dobrá píseň, jež vyprávěla o zbloudilé manželce a jejím lehkovážném svůdci. Hra byla uvedena na několika předních domácích scénách.

Pohádkový konec se nakonec nekonal

V manželství s Vladimírem Rážem porodila Alena Vránová dceru Markétu, ale štěstí netrvalo věčně. Vztah se rozpadl a dospěl k rozvodu. Herec údajně odešel za mladší ženou, s níž se dokonce potřetí oženil a pořídil si další dceru.

Krasomila do stejné řeky potřetí už nikdy nevstoupila. Ač se o herečce říká, že už žádný další vážný vztah neprožila a zůstala raději sama, v rozhovoru, který před pár lety poskytla serveru novinky.cz, odpověděla mnohoznačně na otázku: Kdy jste byla naposledy zamilovaná?„Jaképak naposledy, co když řeknu, že zamilovaná jsem?... Dotyčný ale prý o jejich citech neví. A jak se v minulosti vypořádávala s návrhy obdivovatelů, kterých muselo být více než dost? „V období, kdy to bylo aktuální, jsem byla vdaná a nic takového jsem nepřipouštěla.

Fotogalerie
6 fotografií