Po úrazu hlavy skončila v bohnické psychiatrické léčebně. „Ano, paní Janečková u nás je,“ potvrdila zaměstnankyně léčebny.

Podle informací Blesku leží Janečková v pavilonu, kde se léčí závislost na alkoholu, a nikdo ji nesmí navštěvovat. Výjimku má jen manžel, který ovšem za Vlastou může jen po dohodě s primářem. Janečková zatím nesmí ani na vycházky.

Úraz hlavy

Co předcházelo tomu, že herec svěřil manželku do rukou psychiatrů? „Koncem září doma upadla, poranila si hlavu a musela ji odvézt záchranka do nemocnice,“ řekl Blesku Petrův dobrý kamarád. Štěpánek v úterý nebral telefon.

Petr Štěpánek se s manželkou neobjevil na veřejnosti už delší dobu. I na pohřbu jeho bratra Martina ho místo ní podporovala kolegyně ze seriálu Ordinace v růžové zahradě, herečka Zlata Adamovská.

Mezi hercovými kolegy se otevřeně hovořilo o tom, že stejně jako jeho zesnulý bratr i Petrova žena inklinovala k alkoholu. Všichni věřili, že Vlasta Janečková svoje problémy s alkoholem zvládne. Bohužel tomu tak zřejmě nebylo. Jen pár dní poté, co Petr pochoval svého bratra, ho zasáhla další tragédie. Jeho žena doma upadla a zranila se.

„Pětasedmdesátiletou ženu jsme s úrazem hlavy převezli do Nemocnice Na Františku,“ potvrdila Blesku mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová. Odtud Vlastu Janečkovou přeložili do bohnické psychiatrické léčebny do pavilonu, kde se léčí ze své závislosti.

Problémy měl i Martin Štěpánek

Podle informací, které se Blesku podařilo získat ze zdroje z bohnické léčebny, Petr Štěpánek manželku pravidelně navštěvuje a snaží se ji podporovat. Vlasta Janečková není jediná z rodiny, kdo využil zdravotnického zařízení na léčbu závislosti na alkoholu. I Martin Štěpánek se léčil několikrát a nakonec jej neskolil alkohol, ale velké bolesti spojené s rakovinou, kvůli nimž se údajně rozhodl i pro sebevraždu.

LÍBÍ SE VÁM TENTO ČLÁNEK? HLASUJTE PRO NĚJ ZDE!

Fotogalerie
4 fotografie