A volili obyčejnou hospůdku, která stojí kousek od pražského krematoria. Až do desáté hodiny večerní rodina zesnulého zapíjela se slzami v očích, ale i s úsměvem na rtech.

Podle informací Blesku hostinu financoval Martinův bratr Petr a kromě pár stolů venku zarezervoval celou hospodu. U stolů nepadaly jen slzy, ale i veselé vzpomínky na Martina.

Petr Štěpánek: Na bratra vzpomínal vesele

A když se hosté po pár skleničkách vína nebo piva uvolnili, došlo i na vtipy. Martinův bratr Petr a hvězda seriálu Ordinace v růžové zahradě popíjel jen víno, a když byla sedmička prázdná, sám se pustil do veselých příhod, které zažil s bratrem, a upřímně se jim smál.

To se ovšem výrazně nelíbilo sestře Janě, a tak raději se svým synem pohřební trachtaci opustila. Vdova Tvrzníková se Petrových vzpomínek také nezúčastnila a dala přednost přátelům v druhém salonku. Celou dobu byla zdrženlivá a kolem desáté hodiny večer odjela ke své dceři.

Na to, aby vkročila do bytu, kde si prostřelil její muž hlavu ještě nesebrala odvahu. „Nejsem schopna v tom bytě ani překročit práh,“ netajila před rodinou Jaroslava Tvrzníková.

Chytilová smutnila na zahrádce

Až do desáté hodiny večerní všichni smuteční hosté seděli vevnitř a popíjeli, výjimkou byla režisérka Věra Chytilová s dcerou Terezou Kučerovou, které po celou dobu pobývaly na zahrádce.

„Já nechci jít dovnitř, je to tam ponuré a jak jsou všichni v černém, tak to tam splývá,“ pronesla dcera Chytilové.

Stoly v restauraci se prohýbaly pod obloženými mísami, které rodina dopředu objednala. „Obložené mísy jsou za pět tisíc korun a za pronájem hospody platí Štěpánkovi dva tisíce. Někdo si dal i smažený řízek s bramborovým salátem a pije se pivo a víno. Takže tohle se platí ještě navíc,“ řekl Blesku hospodský.

Fotogalerie
10 fotografií