Vatikán si uřízl pořádnou ostudu. Oficiální vatikánský list L'Osservatore Romano si totiž v článku "Homer a Bart jsou katolíci," snaží přivlastnit někoho, kdo se ke katolické víře nehlásí. Simsponovi jsou totiž protestanti. A to už ani nemluvíme o Lise Simsponové, která významně koketuje s budhismem.

Fotogalerie
4 fotografie

V kostele spí, ale...

Vatikán na seriálu oceňuje to, že se zabývá tématy jako je rodina, vzdělávání a náboženství. Navíc, "Rodina se před jídlem modlí a svým zvláštním způsobem věří v posmrtný život," zdůvodňuje Vatikán důvody, proč se jim seríál líbí.

Podle deníku je pravda, že Homer Simpson většinu nedělních mší reverenda Lovejoye prospí a zbožného souseda Neda Flanderse neustále ponižuje, ale podle Vatikánu to nevadí. Homer Simpson je podle něho dobrý katolík, který věří v boha.

Deník Daily Telegraph, který zprávu přinesl to trochu v nadsázce demonstruje ve scénce, kdy v rukou drží talíř sušenek a říká:  "Bože, jestli chceš, abych je snědl, nedávej mi žádné znamení."

Vatikán Simpsonovi nezná

To, jak Simpsonovi vidí Vatikán, má jedno velké ale. Rodina Simpsonových totiž patří k protestantům. V jednom díle dokonce vyvine velké úsilí, aby odvrátila Barta od přestupu na katolickou víru, přičemž katolíky rozhodně nešetří. Tento díl, ale Vatikán zřejmě neviděl.