"Vím, jak to bylo. Kdyby si někdo pustil všechny reportáže o Kajínkovi, které jsme dělali pro pořad Na vlastní oči, za sebou, tak by našel pravdu. Je v nich spousta důkazů a souvislostí, že nemohl udělat to, za co byl na doživotí odsouzen," řekl Blesk.cz úřadující ministr vnitra. "Z hlediska pozice novináře, ne ministra, jsem přesvědčen, že se mu nedostalo spravedlivého procesu a s tím je potřeba něco udělat," dodal John, který na premiéru dorazil sám. "Žádnou ženskou nemám, mám jen ministerstvo."

Jak se panu ministrovi líbilo filmové zpracování? "Jsem špatný divák, ale nebylo to špatné. Hodně věcí je vymyšlená, což ve filmu samozřejmě musí být, ale některé jsou pravdivé."

Radek nechyběl na afterparty na Občanské plovárně, kde se po dlouhé době setkal se svými bývalými spolupracovníky z publicistického pořadu na Nově, Ivanem Klímou a Jankem Kroupou.

Podobně jako on, smýšlí i Klíma, jež se ve filmu objeví v roli reportéra pátrajícího po důkazech. "Momentálně je ve hře ještě jedna stopa, která se prošetřuje. Doufám, že třeba i díky ní soud proces obnoví,“ doufá Klíma.


Nejznámější český vězeň v Čechách

Na doživotí byl Jiří Kajínek odsouzen před dvanácti lety za to, že v Plzni v roce 1993 zavraždil majitele několika fitness klubů Štefana Jandu a jeho boudyguarda Juliána Pokoše. V roce 2000 uprchl z přísně střežené věznice Mírov na Šumpersku a stal se nejhledanějším člověkem v zemi. Po pěti týdnech ho policie v Praze dopadla. Nyní si svůj doživotní trest odpykává ve věznici v Karviné.

Fotogalerie
7 fotografií