Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Vraha už potrestala smrt

Roman Postl na fotografi i, která pochází zhruba z doby před dvaceti lety. Od té doby byl ve vězení, zavraždil 5 lidí a včera zemřel na následky postřelení...
Roman Postl na fotografi i, která pochází zhruba z doby před dvaceti lety. Od té doby byl ve vězení, zavraždil 5 lidí a včera zemřel na následky postřelení...  (Autor: Archiv)
Autor: Helena Lacinová - 
9. září 2008
05:00

Pětinásobný vrah Roman Postl (†39) včera zemřel v chomutovské nemocnici. V době, kdy vraždící monstrum umíralo, policisté našli tělo jeho první oběti.

Tou byl podnikatel Karel Diviš (+46). Postl během minulého týdne nemilosrdně odpravil čtyři lidi. Byl přitom za dobré chování propuštěn z vězení, kde seděl za vraždu.

Podnikatele Diviše, otce rodiny a slušného člověka, pohodil Postl jako psa a zahrabal pod větvemi hluboko v lese pod Milešovkou na Teplicku. Postl ho v pondělí, kdy ho Diviš míjel na silnici a chtěl mu pomoci s rozbitým autem, bez zaváhání odstřelil.

V ten den vrah odstartoval smrtící sérii. V úterý vraždil na čerpací stanici v Ústí nad Labem. Obětí byl Jiří Šťovíček (+20), student, který na pumpě trávil poslední den své brigády. Postlovi se vzdával, ale ten mu nedal šanci.

Ve středu zabíjel v Chomutově v herně Las Vegas. Chladnokrevně zastřelil obsluhu baru, kterou byl vietnamský mladík (†20), na útěku nedlouho poté policistu Romana Jedličku (+28).

Ukázalo se, že u několika vražd Postlovi asistoval David Č. (25) z Teplicka. "Toho chlapa chtěl hodit do lesa. Tak jsme jeli někam, kde to neznám. Vytáhli jsme ho každý za jednu nohu z auta," vypovídala další bezcitná zrůda. Divišovo tělo pak zasypali větvemi hluboko v lese u Milešova. Tam ho našli policisté.

Když Diviše vrazi táhli z auta, zazvonil jeho mobil. Postl hovor vymáčkl stejně chladně, jako střílel. Věci pak prodali a auto shodili do vody zatopeného lomu u Oseku. Odtamtud ho v neděli vytáhli policisté. Případ smrtí Postla nekončí, komplic David Č. jde k soudu. Dle podílu na vraždách, který policisté upřesní, mu hrozí výjimečný trest.

Další informace k této kauze naleznete v úterním tištěném Blesku.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání