Týrání psů je zde zcela normální, zvířata se nekontrolovatelně množí mezi sebou, do jednoho jsou zablešení a začervení, mnoho z nich trpí mnoha chorobami. A jako by to nikoho nezajímalo. Utrpení psů v romských osadách na Slovensku snad nebere konce.

„Šest obcí, v některých i více než jen jedna osada, desítky až stovky zvířat, některá čekají na kastraci, jiná již žalostně na pomoc – zlomené tlapky, vypadávání srsti, živoření na krátkých řetězech, které se nejednou zařezávají do krku...“ stojí v zoufalé prosbě o pomoc na Facebooku Československého kastračního programu.

Skupina zachránců v pondělí vyjede do osad psy zachránit, potřebují ale veškerou pomoc, kterou lidé mohou poskytnout – žrádlo pro zvířata, léky, klece, deky, pamlsky, hračky... Mnoho psů bude třeba umístit do dočasné péče do dobrých a zkušených rukou.

„Dvě štěňata přehřátá ležící na slunci bez vody, apatická a zavšivená, jsme vzali okamžitě, protože akce by se již nedožila. Stejně i fenku, která trpěla s vrostlým řetězem v krku. Ostatní štěňátka jsme tam museli nechat doufajíce, že za týden ještě nebude pozdě!“

Pokud byste pejskům chtěli pomoci finančně, můžete tak učinit na český účet: 3546806309/0800.

Fotogalerie
9 fotografií