Když po třináctileté Julince vyhlásili policisté v pondělí večer pátrání, netušili, že už je na záchranu pozdě. Její tělo našli druhý den odpoledne a u něj i dopis na rozloučenou. Co mohlo tak šťastnou dívku dohnat až k sebevraždě?!

Podle spolužaček z Julinčiny základní umělecké školy to dívka neměla v poslední době lehké. Nepříjemných věcí, které dívky v takto emocionálním věku velmi prožívají, se jí totiž událo více najednou.

Video
Video se připravuje ...

STOJÍ ZA SEBEVRAŽDOU V LIBERCI KYBERŠIKANA? Pavel Schuster, Jaroslav Bouda

Podle Julčiných spolužaček bojovala tato veselá dívka s kyberšikanou. Jiné její kamarádky to ale popírají, podobně jako zástupce ředitele školy Tomáš Řebíček. Ten šikanu zcela vyloučil, třídu, kam chodila i Julinka, učil tři roky – podle něj to byly vždy hodné děti. „Nikdy jsme to tady v této třídě neřešili,“ uvedl pro Blesk.cz.

„Prý ji kyberšikanovali na Facebooku. Měla takovou hezkou čepici, tak kvůli tomu,“ uvedla Julčina kamarádka Adéla. „Byla fajn, sebevražda mi k ní vůbec nesedí.“

Spolužačky také prozradily, že Julinčini rodiče po rozvodu začali každý žít s jiným partnerem, což byla pro Julinku velká rána. Navíc se její nejlepší kamarádka odstěhovala do Prahy a dívka se tak neměla komu se svými problémy svěřit.

Podle zástupce ředitele Řebíčka se bude také konat ve škole pieta za mrtvou Julinku, bude ale celá v rukou žáků. Škola momentálně najala psychology pro učitele i pro děti. Podle všech dotazovaných byla Julinka velmi přátelské děvče. Byla milá, i když trošku samotářská.

Julinka se v den své sebevraždy chovala zcela nenuceně. Ráno přišla do školy, odpoledne se stavila za mámou své kamarádky. Ještě ve čtyři hodiny odpoledne telefonovala se svou maminkou. Na zájmový kroužek už ale nedorazila. Policisté ji našli mrtvou v lesíku poblíž letiště. 

V jejím batůžku pak kriminalisté mezi osobními věcmi našli dopis na rozloučenou. Julinčini rodiče, kteří jsou od nálezu jejího těla v péči lékařů, tak už znají důvod, který jejich dceru k tak zoufalému činu vedl.

Fotogalerie
16 fotografií