Nejdřív několik operací kolen, složitá rehabilitace a pak plíce napadly chlamydie. Léčbu silnými antibiotiky odnesl žaludek. Studenková se na osm neděl ocitla mimo normální život. Nemohla hrát, natáčet slovenskou verzi Ordinace. Nemohla nic. Byla krutě zesláblá. O to víc udivuje, jak úžasně vypadá. Co stojí za jejím rozzářeným zevnějškem, jenž vleklé nemoci vůbec nezdevastovaly?



Jistě by se dalo říci, že Zdenina krása pramení z vyrovnanosti, vnitřní harmonie, rozhodně zdravého životního stylu. Leckdo správně podotkne, že nejvíc dělají její plastické operace a jiné estetické zákroky. Rekonstrukce horních a dolních víček, vytažení dolní části obličeje, brady, ochablé kůže na krku. Kolagen ve rtech, zpevnění prsou…

Studenková je na Slovensku symbolem nestárnoucí krásky, ale též příkladem ženy, která se nepříčetně snaží udržet si mladý vzhled. Je na estetických vylepšeních až nebezpečně závislá. V kuloárech se tvrdí, že každý osmý týden si na jisté klinice nechává vypnout tvář, jak se říká vyžehlit obličej.

Fotogalerie
1 fotografie

Láska pomáhá, mládí zavazuje

Skvělému vzhledu pětapadesátileté herečky jistě velmi svědčí i dlouholeté soužití s o sedmnáct let mladším slovenským dirigentem Braňo Kostkou (38). Tento vztah starší ženy a mladíka trvá (až na malou odluku) patnáct let. Začal, když Zdeně táhlo na čtyřicet a kvůli dvaadvacetiletému Braňovi se rozvedla.. Vyměnila rodinu s dětmi za život s otazníkem. Zdá se, že tahle vabank hra ji vyšla, i když není bez obětí.

Braňo Kostka se musel smířit s tím, že nebude mít se Zdenou dítě, které si po deseti letech společného života moc přál. Jemu bylo třiatřicet, jí padesát. Nešlo to. Následoval bolestivý rozchod a poté bouřlivý návrat. Zdena se o to víc snaží být půvabnější, držet se svým dirigentem krok. Jistě i to je důvod tolika jejích estetických vylepšení, které rozhodně nekončí. Ne všechny se povedly – jednu odnesla tikem v obličeji. Doufejme, že další nepřibude. Například kvůli mladému fešákovi, který ji doprovázel na jisté promo akci. Její Braňo oproti němu vypadá dost obstarožně. A Studenkova zatím nádherně.