Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Letuška z Tupolevu: Osudný den měla mít volno

Autor: pet, oj - 
12. dubna 2010
12:30

Byla velmi krásná a milovala létání. Skákala s padákem a chtěla být pilotem. Bohužel se tak už nestane. Krásná letuška Justyna Moniuszko (†25) zemřela  na palubě prezidentského letadla, které se v sobotu zřítilo u Smolenska v Rusku.

Justyně Moniuszko bylo pouhých 25 let a celý život měla před sebou. V osudný den 10. dubna měla mít volno. Protože však nadevše milovala létání, nevadilo jí, že musí zaskočit za nemocnou kolegyni. Ráno vstala a spěchala na letiště Okecie, aby byla včas na palubě prezidentského speciálu TU -154, netušíc, že to bude její poslední let.

Justyna měla všechno, co si může mladá dívka přát - talent, krásu a štěstí. Když žila v Bialystoku, byla velmi aktivní členkou místního aeroklubu. Na kontě měla 250 seskoků padákem. Nejvíc ze všeho ji fascinovalo plachtění. Toužila se stát pilotem. Po absolvování maturity se bez problémů dostala  na prestižní varšavskou fakultu strojního inženýrství, energetiky a letectví.

Krásná brunetka s modrýma očima slavila i jiné úspěchy - vyhrála univerzitní miss. Nebylo proto divu, že se stala letuškou ve vládní letce. Osudný den 10. dubna, oblečená do předpisové uniformy, pozdravila pasažéry vládního stroje včetně prezidentského páru Lecha a Maria Kaczynských a popřála jim šťastný let - let, který se navždy zapíše černým písmem do dějin Polska…

vinnetouvi ( 15. dubna 2010 20:25 )

Polky jsou otřesně nepěkný, zatím jsem neviděl jedinou, která by byla hezká. Nechápu, proč píšou, že byla dokonce krásná! Unapetitlich. Na naše holky nemají.

arcaben ( 14. dubna 2010 12:09 )

špatně jsi mě pochopil anelam.Píšu,že v "černé"skříňce jsou slyšet pouze piloti a řídící věž!A to co nám následně,oficiálně předloží je jiná věc,osobně nevěřím,že by pravda vyplula na světlo ještě v tomto století!!

anelam ( 13. dubna 2010 08:24 )

Já si myslím že se to dá upravit skříňka neskříňka.Pravda najevo nevyjde,i kdyby to zavinil vyloženě pilot,tak tomu zas nebudeme věřit.Ty věříš tomu,že by zveřejnili že to zavinil třeba sám PRESIDENT?Že dal rozkaz?NEVERÍM ANI PÍSANÉMU!!!!nAKONEC HLASY NIC NEZNAMENAJÍ.Stačí přijít do kabyny a gesty naznačit.

arcaben ( 13. dubna 2010 07:00 )

V "černé skříňce"není slyšet debata či rozkazy někoho jiného než pilotů!!Takže uvidíme jak se se zjištěnými fakty popasuje vyšetřovací tým a následně politici s oficiální verzí.....Ale nic nezmění fakt,že nikomu z pasažérů to život nevrátí!!

dobrotka ( 13. dubna 2010 01:48 )

se da rict jenom - NESKUTECNA SMULA - vymenit volno za let smrti

Zobrazit celou diskusi