Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Jsem nejbližší příbuzný Hitlera!

Autor: INT, vk - 
1. dubna 2010
05:00

Britský deník The Sun vypátral pravděpodobně nejbližšího příbuzného německého diktátora Adolfa Hitlera (†56). „Jsem vnukem Hitlerovy sestřenice,“ může prohlásit Gerhard Koppensteiner (45). Za svého předka se ale stydí.

Se svojí rodinou žije na farmě v severním Rakousku poblíž hranic s Českou republikou. A jméno Hitler je u nich doma tabu.

„Tahle minulost pronásleduje naši rodinu celý život. Je to jako trest,“ sdělil Koppensteiner, který s manželkou vychovává syna a dceru. „Nechci, aby mé děti žily ve stínu toho muže (Hitlera). Doma o něm vůbec nemluvíme,“ dodal. „Nejlepší je zapomenout,“ souhlasí s ním jeho manželka Renate (46). Rodinná historie a příbuzenský vztah s nacistickým vůdcem prý poznamenal život celé Koppensteinerovy rodiny. „Je to hrozná tíha. Vyrostl jsem s vědomím, že jsem jeho příbuzný. Jak je možné se s tím vyrovnat?“ ptá se často sám sebe muž. „Je to prokletí,“ dodává jedním dechem.

I přesto, že Koppensteinerova rodina žije v horské vesnici a na svoji minulost se snaží neupozorňovat, sousedé o jejich příbuzenství vědí. Proti rodině však nic nemají: „Nemůžete jim přece vyčítat Hitlerovy zločiny,“ říká jeden z nich.

Koppensteinerova babička byla diktátorovou sestřenicí. Jeho otec se jmenoval rovněž Adolf, bylo mu šest, když Hitler v roce 1945 zemřel v berlínském bunkru. Samotný diktátor žádné děti neměl. Jednoho z jeho příbuzných už vypátral belgický vyšetřovatel pomocí analýzy DNA. Zájem o vzdálené Hitlerovy příbuzné pak vzrostl. Gerhard Koppensteiner však publicitu nechce, snaží se zapomenout a mít klid.

skromny ( 3. dubna 2010 19:28 )

Nemyslim si, ze je to spatne. Na zlociny se mesmi zapomenout uz proto, abychom jim mohli predchazet. Hitler, komunisti a katolicka cirkev jsou nejvetsi zlocinci v delinach lidstva. Na tyto darebaky se nesmi zapomenout !!!

arcaben ( 2. dubna 2010 17:06 )

Každý to zřejmě chápeme jinak.Já se na tyto pořady dívám i čtu knihy s touto tématikou,ale nejsem žádný"nácek"ani neonacista apod.Zajím se o dějiny jako takové,Lenin,Stalin byli ještě horší obludy než Hitler,ale to člověk nezjistí,pokud si o tom nezjistí víc podkladů.Došla jsem dávno k názoru,že každý extrém je škodlivý a v některých případech až vražedný.Jak jinak chcete dětem vysvětlit PROČ zrovna Hitler je synonynum pro zlo,jedině tak,že jim ukážete následky Hitlerovo ideologie a ty jsou v televizi či knihách.Toť můj názor,nic víc.

djaba ( 1. dubna 2010 20:06 )

Také jsem si všiml , že Česká televize velmi často uvádí dokumenty o Hitlerovi a dalších fašounech nebo pořady o technice a armádě Třetí říše .A co je ještě udivující - divák nabývá dojmu , že je vše glorifikováno.Dokonce nedávno na ČT2 běžela divadelní hra o Hitlerovi.

siroky11 ( 1. dubna 2010 12:18 )

Pokud v našem Kocourkově Policie ČR chytí nějakého člena DS, nebo skina se symboly nacismu, okamžitě ho stíhá. Je to v pořádku, ale proč také Policie ČR nestíhá za propagaci nacismu, či samotného Hitlera, třeba Českou televizi? - sdělovací prostředky??? Vždyť minimálně 1x týdně je toto téma stále zveřejňováno a propagováno!!! Kdyby se ti odpovědní magoři raději zabývali současným stavem v tomto Kocourkově a minulost už nechali spát, bulíci jedny!

bosomfriend ( 1. dubna 2010 09:56 )

V současné době máme jiné hrdlořezy a dělají to v rámci demokracoe !

Zobrazit celou diskusi