Jedním ze zajímavých momentů byla herecká průprava s vedoucí ateliéru muzikálového herectví na brněnské JAMU – herečkou Janou Janěkovou. Etudy jednotlivých soutěžících na téma Já a můj život překvapily nejen tvůrce, ale i soutěžící samotné.

„Kluci byli v téhle části konkurzu velmi odlišní od děvčat, ve svých monolozích se mnohem víc otevřeli, byli přímočařejší. A někteří nás strašně moc překvapili. Tentokrát holky předběhli,“ posoudil výkony hudebník Ondřej Soukup. Proč ovšem během herecké dílny došlo i na box, uvidíte v neděli na Primě.

Zatímco soutěžící absolvovali hereckou dílnu, režisér Ján Ďurovčík sestavoval choreografii pro nejnáročnější část třídenního maratonu. Soutěžící dostanou za úkol zpívat a k tomu zvládnout dané taneční kroky. Vlastně vymýšlel choreografie dvě – pro dívky na písničku z muzikálu Fame, pro kluky na svižnou skladbu Jsem králem džajvu z muzikálu Pomáda.

Výhodu měli především kluci, kteří studovali balet nebo závodně tancují. To, jak adepti s choreografií bojovali, o nich mnohé vypovědělo. Někdo se vzdal po první chybě, jiný věděl, že jeho taneční schopnosti na dokonalou kreaci nestačí, přesto bojoval a nevzdával se až do posledního taktu, což tvůrci ocenili. Kdo Gabrielu Osvaldovou zklamal a komu Ján Ďurovčík se smíchem řekl, že klidně může tancovat jeho choreografii, aniž by porušil autorská práva, protože je jeho pojetí naprosto originální? Vše uvidíte ve třetí části show Robin Hood – cesta ke slávě už v neděli večer na tv Prima.

Robin Hood
Autor: Blesk.cz