Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Pražští radní: Odvoláme šéfa dopravního podniku Dvořáka!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, rvs - 
17. března 2010
12:17

Pražští zastupitelé za ODS plánují pořádný průvan ve vedení pražského dopravního podniku. Na úterním mimořádném jednání klubu doporučili radě města, aby z představenstva odvolala ředitele dopravního podniku Martina Dvořáka.

'Mimo hru' by rádi viděli i radního pro dopravu Radovana Šteinera (ODS) a ředitele magistrátního odboru dopravy Jana Heroudka. Podle místopředsedy klubu zastupitelů za ODS Filipa Dvořáka se teď rada města bude muset tímto doporučením zabývat.

Trest za výběrová řízení?

Místopředseda klubu zastupitelů za ODS Filip Dvořák rozhodnutí odůvodnil tím, že město chce míst větší vliv na chod Dopravního podniku hlavního města Prahy. Podle Milana Richtera je ale za návrhem na odvolání ředitele Martina Dvořáka i nespokojenost s jeho prací.

Do vyšetřování podivných výběrových řízení pražského dopravního podniku se totiž vložil i antimonopolní úřad a za zakázku na úklid metra už dopravnímu podniku ložili pokutu 800 000 korun.

Kdo je nahradí?

Pokud rada navrhované členy odvolá, přijde představenstvo o svého předsedu i místopředsedu. Odvolané členy by měl nahradit současný předseda dozorčí rady a náměstek primátora Rudolf Blažek, starosta Prahy 8 Josef Nosek a další náměstek primátora Milan Richter (všichni ODS).

blatenak59 ( 18. března 2010 18:39 )

Jančík, Bém, Blažek, Bendl, Nečas, Lange, Benda

zdepa ( 17. března 2010 23:06 )

odborník na řízení, než kdokoliv ze jmenovaných modrých vyžírek, které si pro sebe hledají další přivýdělek ke svému povalování na magistrátu. Modrý magistrát je na čase přebarvit na duhovou barvu. Prahu zkorumpovala ODS a bude těžké jí vrátit její předlistopadovou pozici a jméno.

maroosh12 ( 17. března 2010 20:38 )

Pan primátor Bém stále nechápe, proč by měl ze své funkce odstoupit. Praha se přitom pod jeho vedením stala symbolem korupce! Toto je perfektní skupina, stojí za shlídnutí! http://www.face****/group.php?gid=295052789052

valdis ( 17. března 2010 20:14 )

Na připadu mujboze je videt, jak je Český zdravotnictví na tom dobře, když i takovyhle težký případy se snaží adaptovat do společnosti !!!

smrk ( 17. března 2010 17:19 )

Pisálkové , piště si tu co chcete - ale jenom jedna je pravda - v Praze vládne neskutečný bordel !!!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa