Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Pražský dopravní podnik objednal 10 000 kondomů!

Takových krabiček s pánskou ochranou si dopravní podnik nechal vyrobit tisíce.
Takových krabiček s pánskou ochranou si dopravní podnik nechal vyrobit tisíce.  (Autor: Michal Šula)
Autor: Šimon Hradní - 
16. března 2010
12:14

Pražský dopravní podnik (DP) se sice topí v miliardových dluzích, na 'ptákoviny' však peníze má. Marketingové oddělení si v letech 2008 a 2009 objednalo celkem 10 000 kondomů a zaplatilo za ně asi 100 tisíc korun!

Důvod? Prý kvůli boji proti AIDS. Proboha, proč bojuje zrovna dopravní podnik? Navíc teď spousta krabiček s latexovými pánskými ochranami, s logem dopravního podniku a nápisem Městem bezpečně leží ve skladu. Kdo si má ty gumy navléknout?

Podle informací Blesku kondomy objednal ředitel marketingu dopravního podniku Jan Svoboda. Podle mluvčího DP Ondřeje Pečeného mají sloužit k propagaci podniku a ochraně cestujících. „Dopravní podnik nechal vyrobit celkem 10 000 kusů reklamních balení kondomů. Ty pak byly rozdávány v tramvaji, která v den boje proti AIDS jezdila po Praze. Část kondomů byla využita jako reklamní předměty v rámci akcí, kterých se DP účastní,“ sdělil Blesku Pečený.

Většina balení ale podle informací Blesku stále leží ve skladech! Propagace dopravního podniku v loňském roce měla stát asi 40 milionů korun. Ale… „Svobodovo oddělení loni utratilo za »služby « asi 100 milionů! Pod tou položkou se může skrývat cokoliv,“ řekl Blesku dobře informovaný zdroj blízký dopravnímu podniku.

Pro koho jsou ty kondomy, pane Svobodo? Šéf marketingu mlčí. Měl vypnutý mobilní telefon, k zastižení nebyl ani v kanceláři.

maroosh12 ( 17. března 2010 15:05 )

Darujte Bémovi kondom! Ukažte mu co si o něm myslíte, hlavně at' se toto individuum nerozmnožuje dál )))

janca.kra ( 17. března 2010 13:33 )

To je ta skupina ))) http://www.***/group.php?gid=295052789052

janca.kra ( 17. března 2010 13:32 )

Tohle je jak z nějakého filmu Na facebooku je skupina Darujte Bémovi kondom, jako na zavolanou, chtělo by se říct! Dala bych sem i odkaz, ale nevím, jestli mě administrátoři nesmažou, tak ho dám až v dalším komentáři.

lazura ( 16. března 2010 21:05 )

V Dopravním podniku to není nic nového, pokud si nějaký známý současného vedení chce přijít k penězům, obrátí se na DP a něco se najde. Magistrát to kryje, je přece známo, že primátor Bém a ředitel Dvořák jsou velcí přátelé. Dnes už podnik funguje jen na takovýchto vztazích, zaměstnávají se kamarádi a milenky ne za malý peníz (viz milenka dopravního ředitele apod.) Můj návrh je, aby prezervativy dostali revizoři a dávali je jako pozornost k pokutě za jízdu na černo.

jarypadlo ( 16. března 2010 20:02 )

jsem z DP,ale ridic ne manager.Vy.jeb....s námi víc než s kým jiným.Zrádní pro dopravu+celý zmr.gistrát nás mají jako plátce dluhů které nasekali a pořád visí ve vzduchu další prů..ry a možná dosud neobjevené korupční případy.Budou volby,myslím že modré ptáky by měli ptáčníci zaklecovat nebo jako škodné vystřílet.

Zobrazit celou diskusi