Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zavraždil babičku, dostal výjimečný trest

Autor: Slávka Červená - 
16. března 2010
13:55

Za brutální vraždu invalidní babičky (75) v úterý udělil krajský soud výjimečný trest. Marka Fišera (28) ze Zlínska poslal do vězení se zvýšenou ostrahou na 18,5 roku. Muž trest přijal.

„Nešel jsem zabíjet. Kdybych mohl vyměnit život babičky za svůj, udělal bych to. Lituji toho. Mám hrozné sny. Stále to vidím,“ řekl na závěr Fišer. S babičkou a dědou měl dříve dobré vztahy a pomáhal jim. Když ale děda zemřel a nebyl mu připsán podíl domku, těžce to nesl. Navíc se potýkal s dluhy. Dvakrát se k babičce vloupal a ukradl jí peníze. Potřetí – loni v říjnu, se jí to stalo osudným.

Obžalovaný se ten den posilnil osmi pivy a vypil 15 panáků režné. Nebyl schopen ani chůze. Doma ho uložili do postele. V noci ale utekl. „Přemohla mě zlost, chtěl jsem se pomstít,“ uvedl v přípravném řízení. Údajně myslel, že babička je v nemocnici a šel opět pro peníze. Byla však doma a poznala ho. „Ptala se proč to dělám. Zpanikařil jsem a přiložil jí na obličej polštář,“ přiznal částečně. Domníval se, že mrtvá a vzal jí šest tisíc. Když ji uslyšel chroptět, několikrát ji uhodil tupým koncem sekery do hlavy! Poté sekeru vhodil do studny. „Nechtěl jsem, aby mě prozradila,“ konstatoval.

Podle znalce však bylo hlavní přičinou smrti udušení následkem silného rdoušení. Fišer trpí trvalou poruchou osobnosti se sklonem k agresivitě. Má pocit, že mu nikdo nerozumí. Dvakrát se demonstrativně pokusil o sebevraždu. Podle znalců bude jeho náprava složitá.

isak ( 17. března 2010 17:35 )

Za vše vyním hlavně ty co zrušili trest smrti,tolik vražd co se v dnešní době stane je hodně,dal bych smrt za smrt a určitě by si to každý rozmyslel !!! To snad nebyl ani vnuk,udělat něco takového babičce,která ho určitě milovala,je to pěkný hajzl a přál bych mu,aby si to s ním v base vyřídili,já bych takový zrůdy mučil,aby prožili tu bezmoc co oni provádí nevinným.Nemám protakového prevíta slov

beda888 ( 17. března 2010 16:12 )

Nevím proč se ještě divíte, můžeme poděkovat humanistovi Havlovi. Jen si vzpomeňme co se dělo za zvěrstva, když vyhlásil tu svojí slavnou amnestii. Pustil mezi nás tisíce lumpů. Jeden z nich zabil novorozeně v Motolské nemocnici a tělíčko ukryl pod postel. Havel pak pozval rodiče na Hrad. Copak jim asi řekl.Vezměte si, že pobyt jednoho odsouzeného na doživotí činí 1000,-Kč/den. Máme tam cca 36 odsouzených, nu a kupecké počty říkaj, že nás stojí cca 1.000.000,-/měsíc x 12 měsíců je kolik? Kolik asi stojí metr konopného provazu?

gevi ( 16. března 2010 21:02 )

psali na Novinkách, že v Ohiu dostal vrah trest smrti. Proč jsou evropské zákony tak mírné? To ani není humanismus, protože ti pozůstalí musí trpět, když vidí, že vrah jejich dítěte, člena rodiny, někoho blízkého nedostane často ani doživotí. A je to podle zákona. V nepochybně jasných případech, jako byl třeba pedofilní homosexuál a sadista Novák, by se vůbec s trestem smrti nemělo váhat. Jenže my jsme humanisté tím, že se pozůstalým vysmíváme do očí.

emiliem ( 16. března 2010 18:42 )

doufám, že mu babička spořila a dávala mu všechno, co mohla. On, lenoch, darmožrout, vykutálenec se jí tímto odvděčil. Je to poučení pro babičky, že si mají za své peníze jezdit k moři nebo do lázní a na líné vnuky se vykašlat. Možná to bylo jinak a potom sory

bubaku ( 16. března 2010 17:30 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání