Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vražda manželů: Inspekce chce obvinit tři policisty

Při násilném chování mladíka přišli o život hned dva lidé.
Při násilném chování mladíka přišli o život hned dva lidé.  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, rvs - 
10. března 2010
14:52

V souvislosti s únorovou vraždou manželů v Českých Budějovicích podala policejní inspekce návrh na zahájení trestního stíhání tří policistů. Jsou podezřelí z přečinu maření úkolů úřední osoby z nedbalosti.

Dalším pěti policistům hrozí kázeňský postih. Vražda českobudějovického hudebníka a jeho ženy se stala krátce po půlnoci 11. února nedaleko centra města v jednom z činžovních domů. Policisté z činu obvinili syna zavražděné ženy, kterého měla z předchozího manželství.

Obviněný prý hudebníkovi již dříve vyhrožoval zastřelením a několikrát ho fyzicky napadl. Prověrka postupu policistů, kterou provedlo oddělení vnitřní kontroly jihočeské policie, prokázala, že vraždě skladatele a jeho ženy mohli zabránit. Na postup policie si stěžovali pozůstalí, protože policisté podle nich o výhrůžkách věděli.

e.44 ( 10. března 2010 22:20 )

Vyjádřil/a jste i můj názor

bara ( 10. března 2010 21:25 )

naprostý souhlas..

arcaben ( 10. března 2010 15:49 )

Neházejte všechny do jednoho pytle.Zmínění policisté selhali o tom žádných řečí!!!Máte-li možnost objektivního posouzení dnešního stavu POLICIE,tak zjistíte,že věci se mají tak trochu jinak....Je hluboký podstav v řadách POLICIE,špatná legislativa,pravomoce jim dávají a odebírají častěji než nám pravidelné očkování,pak se potažmo není čemu divit-bohužel!!!Staří,ostřílení pardálové raději odešli do výsluhy a mladý,nezkušený brka se v tom chaosu pěkně plácají!!!!Tento brutální masakr se neměl stát,je to obrovské neštěstí a trestuhodné selhání zainteresovaných policistů!!

arcaben ( 10. března 2010 15:36 )

POMÁHAT A CHRÁNIT ti,kteří nepřímo zavinili tuto rodinnou tragédii,by měli tiše a s hlubokou pokorou odejít z řad POLICIE.To není ani tak systémová chyba jako lidské selhání!!!!Nedovedu a ani si nechci představit jak zoufale se musí cítit pozůstalí nad tak zbytečnou ztrátou blízkých.

siroky11 ( 10. března 2010 15:30 )

ona ta dnešní policie nemá na takovéto "prkotiny" čas! Musí "rejžovat" na silnicích z řidičů statisíce denně. To je pro ní výnosnější kšeft, než někoho zadarmo hlídat! Už nedělá doklady, nedělá techn. kontroly, k ruce má Městskou policii a přesto nestihnou ohlídat slušné lidi před parchanty! Ale co bych chtěl, že? - v tomto Kocourkově.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání