Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Unesli mi dceru: Terezko, kde jsi?

Autor: Ondřej Požár - 
16. února 2010
05:03

Zoufalství už jedenáct měsíců prožívá řidič z povolání Radek Ch. (45) z Jinačovic u Brna. Skoro celý rok vůbec neví, kde je jeho milovaná čtyřletá dcerka Terezka, kterou mu soud svěřil do péče. Děvčátko mu loni v březnu za pomoci dvou útočníků sebrala exdružka Jarmila (42). A po matce a dítěti se slehla zem!

Po rozchodu rodičů žila Terezka, které brzy bude pět let, s tátou . Její pokoj plný hraček ale loni 22. března osiřel. Ten den exdružka spolu s ní zmizela.
O tři dny později soud svěřil předběžným opatřením dceru do péče otce. A letos koncem ledna nabyl právní moci rozsudek, podle něhož má být Terezka definitivně u táty. Není!

Její matka si totiž nepřebírá poštu a skrývá se na neznámém místě. Neví o nich ani její právník. „Je to složitá věc. Řešila se tři roky. Nevím, jak vyřešit vykonatelnost rozsudku. Kontakt s klientkou udržuji prostřednictvím třetí osoby,“ sdělil advokát Jan Farkač.

Terezčin táta je zoufalý. „Nevím, kde dcerka žije a jestli vůbec ještě žije! Pořád čekám a doufám, že jednoho dne zazvoní u dveří. Je moc šikovná a byla tady spokojená. Je společenská, dokázala lidi kolem sebe bavit,“ posteskl si otec.

Po rozchodu s družkou dceru v podstatě vychovával. „Partnerka se chtěla spíš bavit a podnikat. Ráda chodila do společnosti. A Terezka jí překážela! Chtěl jsem se s ní dohodnout. Chodili jsme do krizového centra.A po jednom sezení u psychologů dceru nechala unést.

Napadli mě dva muži, dceru mi vytrhli, dali ji družce a ta s ní ujela,“ tvrdí muž. Policie tehdy vyšetřování odložila, protože nešlo o únos – holčičku si odvezla matka.

Pokud se k němu Terezka vrátí, nebude jí bránit, aby se s maminkou dál stýkala. „Ale mám strach, že by ji mohla zase někam odvézt. Styk dcery a matky se bude muset nějak upravit. Chci poprosit, kdyby někdo Terezku viděl, aby se mi ozval,“ žádá muž o pomoc.

zirafa ( 22. února 2010 10:19 )

milá Victorie, kdyby sis přečetla příspěvek kousek pod, tak ses nemusela rozčilovat.....

victorie11 ( 21. února 2010 19:13 )

Ano!odvezla si ji matka, která dceru miluje a má na ni pravo!!!Otec nemá právo zakazovat zodpovedne,schopne se starat o dite a milujici matce být s dcerou!!!

victorie11 ( 21. února 2010 19:10 )

Kolik dostala policie od tě ženské, tím asi myslíte matku Terezky penez? to si snad děláte srandu? spíše kolik dostali všichni peněz od otce Terezky, ne? Otec je třikrár rozvedený má čtyři děti..to asi o něčem už vypovídá....On umí jen ubližovat a v tomhle případě brát děti z matčiné náruče, která tak svoji Terezku miluje a touží být s ní!!!!!!!!!

victorie11 ( 21. února 2010 19:03 )

Co to je za kecy, že maminka Terezky se radči bavila, chodila do společnosti a že jí Terezka spíše překážela?....Otec moc dobře ví, jak to bylo a jak to je a co Matku Terezky k tomuhle jak vy tomu říkáte únosu, směšné, vedlo! Matka Terezku velmi miluje a jak vidíte udělá vše aby s ní mohla být, jelikož otec Terezky ji zakazoval se s matkou vídat a dokonce on ji první unesl. Manipuloval s matkou a terezce zakazoval se s tykat s matkou a nakonec z ní udělal únoskyni...to není ani možné....Bud je otec velice šikovný a umí hrát divadlo a vy jste´mu na to všichni skočili a nebo má dost peněz....Dnes asi spravedlnost neexistuje a to je velmi smutné!!!!!!!!!!!!!!!Doufám jen, že vše dobře dopadne a že Terezka bude moct být se svojí maminkou !!!!

asdarel ( 16. února 2010 22:45 )

kaja.chytrak.cz

Zobrazit celou diskusi