Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Hasiči bourali cestou k zásahu: 5 zraněných

Autor: sč, ČTK - 
10. února 2010
21:10

Hasiči odpoledne havarovali na Zlínsku cestou k zásahu. Cisterna vyjela mezi obcemi Březůvky a Doubravy mimo silnici a převrátila se. Kabina byla zcela zdemolovaná, vůz jednoho hasiče dokonce zavalil.

"Muže vysvobodil až přivolaný jeřáb. Z pětičlenné posádky byl jeden hasič zraněn těžce a další lehce," řekla mluvčí zlínské policie Jana Bartíková.

Kromě zraněných zůstali v Krajské nemocnici T. Bati ve Zlíně na pozorování i zbylí tři hasiči. Hasiči vyjížděli na pomoc po havárii nákladního automobilu, který vezl barvy. "Před nimi jelo osobní auto, které přibrzdilo a chtělo hasiče pustit. Řidič ho obloukem objížděl, vůz se však rozkýval a skončil asi tři metry pod okrajem silnice na boku," popsala Bartíková.

Havarovanou cisternu vyprošťoval z lesa jeřáb, který cestou k zásahu navíc způsobil v části Zlína Louky další, tentokráte drobnou dopravní nehodu. "Výjimečně jsme mu od ní vzhledem k závažnosti situace dovolili odjet," poznamenala Bartíková s tím, že policisté tuto nehodu vyšetří později.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání