Soud Conrada Murraye obvinil z neúmyslného zabití, hrozí mu až 4 roky vězení. Jackson zemřel loni v červnu a jeho smrt podle výsledků vyšetřování způsobilo smrtelné množství léku propofol, který mu Murray podal. Přípravek naordinoval zpěvákovi spolu s dalšími dvěma sedativy, aby mu pomohl překonat nespavost. Dávka ale byla příliš silná a zpěvákovo srdce se zastavilo.

Podle prohlášení obhájce Eda Chernoffa se Murray necítí vinen. "Složíme kauci, odmítneme vinu a budeme se bít jako lvi," reagoval na obvinění Chernoff. Podle obžaloby Murray jednal "bez náležité obezřetnosti, protizákonně, ale bez zločinného úmyslu". Soudce mu však teď zakázal předepisování anestetik: "Nechci, abyste pacientům podával uklidňující prostředky," uvedl doslova.

Fotogalerie
5 fotografií

Krátce po oznámení státního žalobce o obvinění Murrayho se k soudní budově dostavili členové Jacksonovy rodiny, jeho sourozenci LaToya, Jermaine, Tito, Jackie a Randy, otec Joe a matka Katherine. Před davem novinářů se nakonec objevil sám Murray, který v doprovodu šerifů zamířil do soudní budovy, aby obvinění převzal. Cestou se z davu Jacksonových příznivců ozývaly výkřiky "vrahu!".

Murray, který má kardiologickou praxi v texaském Houstonu, prý Jacksonovi dával přípravky s propofolem jako léky proti nespavosti opakovaně od loňského května, kdy začal pro zpěváka pracovat jako osobní lékař.