Snímek režiséra Terryho Gilliama jde do českých kin od 21. ledna. Vypráví o divadelním impresáriovi doktoru Parnassovi (Christopher Plummer), který kdysi vyhrál nesmrtelnost v sázce s ďáblem, panem Nickem (Tom Waits). O mnoho století později našel pravou lásku a s ďáblem podepsal novou smlouvu. V ní stálo, že se vzdává své nesmrtelnosti výměnou za mládí, ale jeho prvorozené dítě se v den svých šestnáctých narozenin stane majetkem pana Nicka.

Fotogalerie
12 fotografií

Nyní se čas Parnassovy dcery Valentiny naplnil a on se trápí, jak jí zachránit před neúprosným osudem. Pan Nick přijíždí, aby si převzal svou cenu. Rád se však vsází, a proto se rozhodne znovu riskovat. Valentinu získá ten, který první svede pět nových duší…

Parnassova divadelní skupina, nabízí svým divákům neobyčejný zážitek: Každý, kdo má odvahu, může projít magickým zrcadlem do hlubin své vlastní představivosti. A právě s pomocí tohoto zrcadla a své věrné skupiny musí doktor Parnassus svou dceru zachránit. Provází ho při tom i tajemný cizinec Tony (Heath Ledger).

Kvůli Ledgerově nečekané smrti se nejprve přemýšlelo, že se film nedokončí, nakonec však Gilliam přišel s nečekaným ohlášením. Jako poctu Ledgerovi se roli rozhodli dokončit hned tři vynikající herci – Johnny Depp, Jude Law a Colin Farrell.

Imaginárium Dr. Parnasse - plakát
Autor: Hollywood Classic Entertainment