Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Letadlo v Dortmundu sjelo z runwaye

Letadlo společnosti Air Berlin sjelo z runwaye
Letadlo společnosti Air Berlin sjelo z runwaye  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK - 
3. ledna 2010
11:47

Sto šedesát pět cestujících a šest členů posádky muselo v neděli ráno na letišti v Dortmundu opustit letadlo Boeing 737 společnosti Air Berlin mířící na Kanárské ostrovy poté, co stroj při startu náhle sjel ze startovací dráhy.

Nikdo z cestujících ani členů posádky nebyl zraněn, dortmundské letiště ale bude pravděpodobně uzavřeno až do pozdních odpoledních hodin.

"Podle našich informací došlo nejprve k nějakému technickému problému v kabině pilota," řekla mluvčí společnosti Air Berlin agentuře DPA. Pilot se proto údajně rozhodl, že start přeruší. "(Následný) smyk pak způsobila kombinace sněhu a rychlosti letadla," dodala mluvčí.

Na stroji nevznikly žádné škody. "Cestujícím se také nic nestalo," ujistila mluvčí. Všichni pasažéři byli převezeni na nedaleké letiště Paderborn, odkud budou pokračovat do svých cílových destinací.

Nepřízeň počasí v podobě silného sněžení dnes zapříčinila i zpoždění letů na největším německém letišti ve Frankfurtu nad Mohanem. Ráno zde podle mluvčího letiště Uwe Witzela neodstartovalo 32 strojů a na krátkou dobu tam také nebylo možné přistávat.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi