Za film Wrestler (2008) získal v letošním roce svoji první nominaci na Oscara, chystá třetí svatbu a pokračování legendárního filmu Iron Man i neméně úspěšného Sin City.

Život Mickeyho Rourka je jako na houpačce. V osmdesátých letech byl na vrcholu slávy a fanynky ho milovaly. Pak natočil Smyslnou orchidej a Hodiny zoufalství, za které byl nominován na Zlatou malinu, tedy cenu za nejhorší výkon. Tehdy se rozhodl pověsit herectví na hřebík a v roce 1991 se začal věnovat boxu. Ani v tom ale neměl výsledky a po třech letech boxerskou kariéru opustil. V té době už byl závislý na alkoholu (ostatně, víc než je zdrávo, pil už před tím), bral drogy, které zohyzdily jeho obličej ještě víc než při zápasech vyražené zuby. Alkohol a drogy ho nakonec dohnaly až k neúspěšné sebevraždě, po které se konečně začal léčit. Rourke je známý i jako fanoušek plastických operací, které dílo zkázy dokonaly. Pak přišel zlom. V roce 2005 hrál v komiksovém filmu Sin City a mnoho lidí si tehdy říkalo: On ještě Rourke žije? To, že ještě nic nepověsil na hřebík, dokázal, když natočil sportovní drama Wrestler. Za toho byl letos dokonce nominován na Oscara!

Potřetí do chomoutu

Teď se rozhodl návrat na výsluní potvrdit znovu: v pořadí už třetím sňatkem. „Zarezervovali si obřad a naplánovali to najisto. On ví jen to, že to chce provést v dubnu, tak se jí ptal na vše, co je pro tradiční ruskou svatbu potřeba,“ uvedl Rourkeho kamarád pro New York Post. Kdo má být Rourkeho nastávající, není zcela jisté. The New York Post ho spojuje s ruskou modelkou Jelenou Kuleckou, která vše popírá, sama se má vdávat za svého přítele Dima Bilana. Ruský list Komsomolskaja pravda píše, že skutečnou Rourkeho nastávající je modelka Anastasija Marakenko. Západní média si je prý jen popletla.

S první manželkou, herečkou Debrou Feuer, se oženil v roce 1981, po osmi letech se rozváděli. Znovu se oženil v roce 1992 s Carré Otis. Kvůli jejímu napadení si dokonce poseděl ve vězení, manželství oficiálně skončilo v roce 1998.

Fotogalerie
2 fotografie