Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ve Zlíně již podruhé vzplál Molotovův koktejl

Autor: sč - 
13. září 2009
17:49

Zlíňany vyděsil v sobotu ve dvě v noci oheň. Na kruhovém objezdu hořel starý žigulík. Někdo do něj hodil zápalnou láhev! Je to již druhá za čtyři dny!

První hodili mladí lidé ve frekventovaném podchodu. Sobotní incident ale zřejmě nemá s prvním souvislost. Skončila tak bujará oslava narozenin, kdy se měli hosté hecovat, kdo auto zapálí. Podle našich zdrojů totiž slavil v nedalekém podniku muž 40. narozeniny a ojetinu dostal z recese jako dárek od přátel. Na dveřích byly čtyřicítky. Podle svědků stál „dar“ nejdříve u podniku, později s ním neznámý řidič úmyslně naboural na kruhovém objezdu na ulici Kvítková.

„Najel na ostrůvek a narazil do sloupu veřejného osvětlení. Po chvíli někdo hodil do vozu zápalnou láhev,“ řekla mluvčí policie Jana Bartíková. „Útoky jednoduše vyrobenou nebezpečnou výbušninou budeme posuzovat velmi přísně. Hledáme svědky, kteří z místa pořizovali video a hořící auto fotili. Případ zatím vyšetřujeme jako podezření z trestných činů poškozování cizí věci a výtržnictví,“ dodala Bartíková.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání