Recept na Feťákův guláš podle JXD:

"Nedá mi než laskavému čtenáři k dílu naší reality show pojednávající o vaření předat technologii výroby mého nejoblíbenějšího vařeného pokrmu. Je to feťákův guláš — příprava je rychlá, snadná a zvládnutelná i pro pracujícího intelektuála," říká Jiří X. Doležal o své specialitě.

Tyto ruce toho zažily hodně
Autor: Foto pro Blesk - Jan Šibík (Reflex)

VIDEO z celé akce najdete ZDE!

Vše o svatbě Jiřího a Alex najdete ZDE!

Jiří to dělá Alex pusou i při menstruaci! Čtěte ZDE!

Jak na to?

1. Opatříme suroviny. Budeme potřebovat kilo hezkého hovězího, kilo větší cibule, půl pytlíku pálivé a půl pytlíku nepálivé mleté papriky, sůl, olej, nůž, hrnec, vařečku a sporák — plynový je lepší.

2. Ubalíme si jointa.

3. Cibuli očistíme, pokrájíme na kousky maximálně 1 x 1 x 1 cm, v hrnci rozpálíme olej na mírném ohni a bez puklice. Na ten cibuli nasypeme.

4. Zapálíme jointa, kouříme a mícháme cibuli na oleji.

5. Když dokouříme, přidáme na cibuli očištěné a na kostky asi 2 x 2 x 2 cm nakrájené maso, zamícháme, přidáme čtvrt pytlíku sladké a čtvrt pálivé papriky a necháme směs restovat na mírném ohni.

6. Ubalíme dalšího jointa, a když dokouříme, směs v hrnci lehce podlijeme, přidáme zbytek papriky, ztišíme oheň, přiklopíme puklicí a za občasného podlévání balíme a kouříme, dokud není maso měkké.

7. Osolíme dle chuti a bez zahuštění servírujeme s tmavým, nejlépe rozpečeným či ještě z pekárny horkým pečivem.

Dobrou chuť přeje Legalizační lobby a JXD!