Nastěhoval se do prezidentského apartmá a jeho doprovod zabral celá tři patra hotelu. Přestože měl s sebou osobního kuchaře, k údivu všech si v restauraci Zlatá Praha objednal kuře a rulandské bílé.

V té době byl ve Zlaté Praze vedoucí směny Zdeněk Vlasák (59), který božského Michaela osobně obsluhoval. „S ochrankou se domluvil, že zamává fanouškům z okna apartmá. Nějakým nedopatřením se ale výtahem dostal do restaurace,“ vzpomíná Vlasák.

Fotogalerie
1 fotografie

Ve Zlaté Praze v tu dobu večeřely děti členů Jacksonova štábu. Michael s nimi zamával z okna a vedoucího Vlasáka se zeptal: „Je možné se tady najíst?“ Ohromený Vlasák přikývl a Jackson si objednal: „Dám si tady, co mají děti, prosím.“

Jacksonovi okamžitě servírovali kuřecí polévku, přírodní kuřecí řízek a hranolky. „K tomu bych si dal tu vaši mattonku a nějaké dobré bílé víno,“ poprosil král popu. „Donesl jsem rulandské bílé. Protože jsme ale otvírali až za 30 minut, ptal jsem se Jacksona, jestli můžou do restaurace hosté. Prý ano,“ popisuje Vlasák a prozrazuje, že Jackson nechtěl ani kečup, jako ´správný´ Američan, ani nůž.

Popová legenda jedla pouze vidličkou. Sem tam si občas na hlavu nasadila helmu s obrazovkou. V Praze totiž Jacksona filmoval ve dne v noci americký štáb a Michael jejich práci ´na hlavě´ neustále kontroloval. Jacksonovu večeři kouzlil šéfkuchař Michal Pakandl a jaké to prý bylo udivení, když mu druhý den Jacksonův tajemník zavolal: „Michael by si dal večer na pokoj to, co měl včera. Moc mu to chutnalo.“ Bylo to pro ně obrovské překvapení.

„Než se svými lidmi přiletěl, bylo nám řečeno, že mu vaří jeho kuchař na pokoji. Jackson nás prostě vyznamenal,“ říká Vlasák. Od oné první večeře v restauraci Jacksona už neviděl. Až v den koncertu, 7. září 1996. „Po koncertě přišel do restaurace i s nějakými italskými dětmi. Rozdával jim loutky, které koupil v centru Prahy,“ vyprávěl Vlasák, který nakonec poprosil Jacksona, aby se podepsal jako ten nejváženější host do knihy InterContinentalu.