Podle kapitána Stevea Rudy z losangeleského záchranného sboru přijala centrála služby rychlé zdravotní pomoci telefonát z Jacksonova domu na tísňovou linku 911 kolem 12:26 hod. místního času, tedy ve 21:26 SELČ. Sanitka přijela do zpěvákova domu, ale Jackson nedýchal. Záchranáři mu při převozu masírovali srdce, snažili se ho oživit, ale bez úspěchu.

Zatím není jasné, jaký lékařský zákrok Jackson v nemocnici podstoupil. Kvůli tomu, že nemocnice se brzy ocitla v totálním obležení fanoušků a reportérů, tělo bylo ve 3:40 převezeno helikoptérou na pitvu. Helikoptéru s tělem doprovázelo několik dalších helikoptér televizních štábů.

Případ provázejí také nejasnosti. Podle neověřených informací zpěvák zkolaboval poté, co dostal silný lék proti bolesti, mohlo se jednat i o morfium. Poté mu začal slábnout dech, až nakonec přestal dýchat úplně.

Fotogalerie
18 fotografií

Mluvčí soudního lékařství v Los Angeles Fred Corral sdělil, že Jackson byl prohlášen za mrtvého ve čtvrtek krátce poté, co byl přivezen do nemocnice s úplnou zástavou srdce. "Byl přijat již v bezvědomí a jeho smrt byla konstatována ve 14:26 hod. (23:26 SELČ)," prohlásil mluvčí. Dodal, že pitva bude provedena zřejmě již v pátek.

„Všichni jsme smutní, všichni pláčeme. Byl to náš přítel, ale hlavně to byl otec,“ řekl časopisu People manažer zpěváka Frank DiLeo. Michael po sobě nechal tři sirotky – sedmiletého Blanketa, jedenáctiletou Paris a dvanáctiletého Prince Michaela. Podle rodinného právníka Briana Oxmana zůstanou děti v péči babičky.


ŠOKUJÍCÍ POSLEDNÍ FOTO: JACKSONA VYFOTILI NA PŘÍSTROJÍCH V SANITCE!!!

Vzpomínáme na legendu. FOTO si prohlédněte ZDE!

Životní příběh génia najdete ZDE!


Padesátiletý zpěvák měl 13. července odstartovat v Londýně sérii koncertů plánovanou až do března 2010. Celkem mělo jít o 50 vystoupení, o něž měli Jacksonovi příznivci obrovský zájem. Po vstupenkách byla taková poptávka, že byly vyprodány během pouhých několika hodin. Celkem se jich prodalo 750 000.

Pro svět zábavy je Jacksonova smrt největší ztrátou od doby, kdy zemřel Elvis Presley. Šokovaní fanoušci se začali scházet u nemocnice.

Jackson začal svoji hvězdnou kariéru před víc než 40 lety jako člen rodinného kvintetu Jackson Five. Od roku 2005, kdy čelil obvinění ze sexuálního obtěžování dětí, žil víceméně v ústraní.

Michael Jackson
Autor: AFP

V posledních letech vyvolával zpěvákův zdravotní stav obavy, proslýchalo se také, že trpí rakovinou kůže. Oficiálně ale nikdo tyto informace nepotvrdil, ani nevyvrátil.

Michael Jackson po sobě zanechal tři děti: Michaela Josepha, Paris Michael Katherine a Prince Michaela Jackson II.