Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ondřej (18): Mám dítě se čtrnáctiletou!

Ondřej (18) chce najít dítě, které zplodil
Ondřej (18) chce najít dítě, které zplodil  (Autor: Blesk - Pavel Ryšlink)
Autor: Jaroslav Krčál, Pavel Ryšlink - 
29. května 2009
05:00

Zplodil dítě s tehdy čtrnáctiletou přítelkyní. Její rodina mu tvrdila, že děťátko po porodu zemřelo. Místo toho ale dali malou Viktorku k adopci. Ondřej Réda (18) z Velkých Opatovic teď o dceru bojuje. „Jsem její otec a chci se o ni postarat. Nemohou mi na ni upřít právo,“ říká Ondřej.

Matka dívky ho jako otce neuvedla. I přesto, že byl Ondřej Réda podm í n e č n ě odsouzen za to, že s ní intimně žil před jejím patnáctým rokem. Pak děvče v prosinci 2008 porodilo malou Viktorku. „Naše rodiny se domlouvaly, že se o dítě budeme společně starat. Nakoupili jsme pro dcerku věci. Chtěl jsem být i u porodu, ale to mi neumožnili. Poté nám matka přítelkyně řekla, že miminko zemřelo,“ dodal smutně Ondřej. Po čase se mu však podařilo zjistit, že Viktorka žije. Podal proto trestní oznámení. Zároveň Ondřej dal i žádost o určení otcovství.

Ondřej má doma připravenou dětskou výbavičku pro svoji dceru, kterou nikdy neviděl Ondřej má doma připravenou dětskou výbavičku pro svoji dceru, kterou nikdy neviděl | Blesk - Pavel Ryšlink

Ondřej má doma připravenou dětskou výbavičku pro svoji dceru, kterou nikdy neviděl

Jeho, nyní půlroční, dcera však zatím byla dána k adopci a již má novou rodinu i nové příjmení. „Ondřej mi vyhrožoval před porodem. Měla jsem z něho strach. Báli jsme se s mojí matkou mu dítě svěřit. Proto mu raději řekla, že zemřelo. Já si myslím, že je jí u úplné rodiny, kde ji mají rádi, lépe,“ myslí si bývalá přítelkyně Ondřeje Eva (15). „Ondřej Réda byl poškozen na svých právech otce. A jeho dcera je poškozena na svých právech vyrůstat v rodině pokrevních příbuzných,“ domnívá se právník Vilém Fránek. Co bude s miminkem dál, rozhodne červnový soud.

nine01 ( 31. října 2009 08:37 )

milá kaceno2222,vy jste naivní hloupá husička,která si myslí,že vše co se děje v tomto případu se točí jen kolem peněz.pokud chcete opravdu vědět kolik tomu klukovi hodila tato medializace otočte se přímo na ni a sama zjistite,že vše není o penězích.O byznisu nemluvě.Nebudu vám nebo spíš tobě povídat o právech,které tento kluk má,protože ve tvém(vašem)případě je to zbytečné.Asi jste ze strany druhé(rodiny jeho přítelkyně).A to že někdo napíše svůj názor,nemusí zrovna znamenat,že si to ten kluk nebo jeho rodina píše sama.Tak se milá dámo proberte.Asi potřebujete peníze a očekáváte,že vám je ten kluk pošle,nenapadlo vás,že kdyby je měl,tak by nejenomže nedošlo k adopci,ale taky by měl svoji dceru už dávno zpět.Začněte madam myslet konečně hlavou.Smekám před vaší hloupostí.Zbohem

kacena2222 ( 15. října 2009 00:49 )

chudinko Ondřeji, jak si vůbec můžeš udělat byznis ze své nezodpovědnosti k mladé nezletilé holce? Jen všem pěkně sděl, kolik ti to už hodila tahle medalizace! Myslíš, že když ze sebe uděláš chudáčka, a najdeš pár lidí, kteří ti napíšou, jak stojí na své straně, vzroste tvoje sebevědomí? Hlavně si je píšete sami, to je poznat. I tvoje matka se do toho vložila, že se nestydíš.

miminko111 ( 29. července 2009 22:54 )

koukám,jak drží pěsti udajnému otci,jen omezení lidé, kteří používají vulgární výrazy,takové přátelé Ti moc nepřidají k tomu,aby se na to lidé podívali,i Tvýma očima..když to vše,tak čtu...tak neznám nikoho z toho příběhu,ale určitě udělala ta mladá dívenka moc dobře,že byla,alespon ona natolik rozumná a připravila pro to miminko,krásný žívot v úplné a milující rodině.Měl by jsi vzít taky rozum do hrsti a myslet na štěstí toho neviného dítětě a přestat myslet na sebe!Vždyt máš,ještě celý život před sebou a určitě ho budeš žít plněji,když budeš žít s tím,že jsi udělal pro to miminko,to nej,že ho necháš být štastné v rodině,kde je a přestaneš kopat kolem sebe,jen proto,aby jsi vyhrál...

miminko111 ( 29. července 2009 22:34 )

neznám osobu, která napsala tento příspěvek,ale vypadá to,že patři ke známým toho nezodpovědného, mladeho, udajného otce..a jestliže tento udajný otec má známé, které používají slova,jako debilní matka atd...je podlé a tudiž to vypadá, že nebude na tom rozumově dobře ani on..jak by se tedy chtěl starat o malé miminko a myslet si, že by soud mohl,tak nezodpovědně rozhodnout?Myslím, že by si soud ani takovou ostudu neudělal...navíc je to miminko určitě moc u adoptivních rodičů spokojené,protože to bývají lidé,kteří milují děti a možná nemohou mít své vlastní,tak proč té malé holčičce vůbec ten mladý klučina ubližuje?Vypadá to, jak kdyby mu šlo o peníze,které si zřejmě myslí,že ta rodina za ni dostala,ale tak to přece vůbec nemusí být..třeba šlo té rodině,jen o to, aby byla ta holčička štastná v úplné rodině nemyslíte?

ouha ( 31. května 2009 08:09 )

Falešná zpráva z nemocnice a falešný rodný list - to zní až moc vykonstruovaně. Je-li to tak, proč je nežalujete? A víte vůbec, jestli je to Vaše dítě, když Vás ta dívka ani neuvedla v rodném listě? A mimochodem - napadlo Vás, mladý muži, že nejde tolik jen o Váš zájem nebo o zájem osvojitelů, ale především o zájmy dítěte? Všude píšete samé - já já já, ale nenaadlo Vás, že za těchto okolností je miminku nejspíš mnohem líp u osvojitelů, kteří po dítěti toužili, měli ho v plánu společně vychovávat a už teď mu vytvářejí harmonickou, milující rodinu?

Zobrazit celou diskusi