Nová biografie »One Last Dance« odhaluje, že Patrick se s hrozbou smrti setkal už při příchodu na svět. Při narození totiž málem zemřel…

Tehdy pětadvacetiletá Patsy Swayze (jeho matka) se porodu bála více než samotného pekla. Její druhé dítě přicházelo na svět o šest týdnů dříve, než mělo. V texaské porodnici tehdy byla přítomna její ředitelka Gladys Karnes, místní pediatrička a dvě zdravotní sestry.

Fotogalerie
2 fotografie

One Last Dance
Nová biografie "One Last Dance" pochází z pera novinářky Wendy Leigh. Její nejnovější kniha vyšla v USA toto úterý a popisuje život slavného herce od jeho samotného počátku. Leigh byla i spoluautorkou biografické knihy »Můj život s Madonnou«, ve které o své slavné sestře vyprávěl její bratr Christopher Ciccone a o níž Blesk také informoval.

Když se Patrick dral na svět, Patsy se utrhla placenta. Novorozenci ještě nevyšla hlavička ven, takže se mu odřízl přísun kyslíku do mozku. „Myslím, že jsme dítě ztratili,“ vykřikla jedna ze sester. Gladys ji ignorovala, přistoupila k porodnímu stolu a vrazila ruku do Patsyina lůna. Vyndala placentu a rychle vytáhla i malého Patricka ven. Poplácala ho po zádech, aby se rozdýchal. Chlapeček se slabě nadechl... a nic. Gladys okamžitě přitiskla své rty na pusu malého a začala do jeho malých plic vdechovat vzduch. O pár okamžiků později začalo miminko dýchat samo. Patrick měl na hlavě pramínek blonďatých vlasů a obličej mu zdobily výrazné řasy. „Tohle dítě se narodilo s hvězdou štěstí na čele,“ řekla jedna ze sestřiček matce.

Patrick přišel na svět jako rváč. A rval se i s rakovinou slinivky. Nyní však podle listu National Enquirer řekl přátelům: „Nemám už sílu bojovat. Jsem připraven odejít.“