„Můj rekordní výdělek je 675 tisíc dolarů (cca 14 milionů korun) za minutu,“ tvrdí o sobě Trumpová, která za mořem vydělává především teleshoppingovým prodejem výrobků pro ženy pod značkou Ivana.

Fotogalerie
5 fotografií

A ačkoliv se hodnota jejího majetku odhaduje v řádech miliard korun, Ivana ráda dává na odiv i to, jak umí šetřit. „Mohla bych si klidně kupovat rtěnku Chanel za několik tisíc, ale používám na rty rtěnku Maybelline za šedesát korun,“ přiznala nedávno v Lidových novinách Trumpová.

Jenže to zdaleka není jediná výstřednost, kterou se Ivana – mimochodem značku Ivana má Trumpová zaregistrovanou jako ochrannou známku – vyznačuje. Při poslední návštěvě například všechny šokovala, když místo rezervované luxusní restaurace navštívila hospodu, kde si objednala tlačenku, ovar a jitrnice.

Velký rozruch před časem vzbudila v USA její charitativní organizace Obleč se pro úspěch, jejíž činnost spočívá v tom, že nezaměstnaným ženám v Americe posílá obnošené značkové šaty. Důvod? Ivana věří, že ženy ve značkovém oblečení snadněji najdou práci.

Mezi další Ivaniny libůstky patří účinkování v televizi – v první polovině devadesátých let byla Trumpová jednou z nejobsazovanějších Američanek v televizních reklamách. Zvládla natočit například spoty na KFC, Pizza Hut, kanadskou loterii nebo přesvědčovala své spoluobčany, aby více pili mléko.

V byznyse se čtyřikrát vdaná Ivanka očividně vyzná, horší už je to se zeměpisem. Na svých oficiálních stránkách například tvrdí, že její rodné město Gottwaldov (dnešní Zlín) leží na jih od Prahy. A za to by absolventku Univerzity Karlovy nepochválili ani na prvním stupni základní školy.