Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Reportéry v Íránu zadržela policie: Chtěli si povídat o fotbale!

Autor: Tereza Fílová - 
11. května 2009
05:00

Reportéři TV Barrandov zažili krušné chvíle. V pátek byli zadrženi v Íránu! Jiřího Vítka a Denise Gaidoše revoluční garda zatkla v Teheránu při natáčení dokumentu o islámské zemi a životu žen v Íránu.

„Přímo na náměstí Chomejni na nás přišla složka revoluční gardy a předali nás státní policii,“ řekl Blesku Jiří Vítek. U výslechu si pobyli dlouhé čtyři hodiny.

„Okamžitě jsme byli odvezeni k výslechu. Nejhorší na tom bylo, že nás drželi celkem čtyři hodiny, než nás propustili. Jinak se chovali velmi mile, když se dozvěděli, odkud jsme, tak si chtěli pořád povídat o fotbale,“ přiznal Jiří, který popsal Írán jako zemi plnou zmatků.

„Nic protizákonného jsme nedělali, ale oni se bojí něčeho nového a natáčení na veřejnosti jim přišlo podezřelé. Když dorazila k výslechu tajná služba a prověřila si všechny informace o nás, tak policii okamžitě vynadala, že je vše v pořádku,“ popisuje svůj zážitek teď už s klidem Vítek.

Reportéři zažili však více překvapivých situací. „Při focení před americkou ambasádou k nám přišel jeden voják a prosil nás, ať vše vymažeme, že by z toho měl velké problémy. Nejdřív jsme to odmítali, ale on se najednou rozbrečel, z čehož jsme byli úplně odrovnaní a vymazali to,“ dodává Jiří Vítek. Včera se oba reportéři šťastně vrátili zpátky do České republiky.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi