Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Švýcarsko: zákaz nahých turistů

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK - 
31. ledna 2009
11:16

Úřady švýcarského kantonu Appenzell Innerrhoden chtějí zakázat turistům, aby vyráželi na horské tůry bez oblečení. Prý to špatně působí na děti!

Lidem, kteří v této malebné horské oblasti půjdou na túru bez jakéhokoli oblečení, bude zřejmě již v létě hrozit pokuta. Píšou o tom internetové stránky britské BBC.

Švýcarské úřady se rozhodly zakročit proti novému fenoménu, který se na zdejších turistických trasách rozmohl v minulém roce. Naháči pocházeli především z Německa, kde je populární nudismus.

"Byli jsme nuceni zavést opatření proti těmto nemravnostem dřív, než se oteplí," řekl Melchior Looser, ministr spravedlnost kantonu Appenzell Innerrhoden, který se nachází na severovýchodě Švýcarska. Upozornil, že v létě do švýcarských hor jezdí hodně dětí.

Loni na podzim zde byl zadržen nahý turista. Nemohl být ale potrestán, neboť neporušil zákon.

vseznaleksenior ( 31. ledna 2009 20:09 )

Mezi demokracií a anarchií je neostrá hranice... Kde je hodně obcí, málo obyvatel...tak tam není lékař vůbec..

vseznaleksenior ( 31. ledna 2009 20:07 )

jsou štíhlé a šarmantní.. Tohle by ch zakázal jako vzor nevkusu.. Az si je dá zmenšit!!!

vseznaleksenior ( 31. ledna 2009 20:05 )

a jeho verš:Ženské na tom htadu všecky naschvál měly velké cecky..

berol ( 31. ledna 2009 19:00 )

Nevím, jak můžete napsat takový nesmysl a oslavovat se lžistranou obcházení či přímo porušování zákona. Ale jde hlavně o to, že není pravdou, že občané poplatky neplatí, ale pravdou je, že za některé občřany platí poplatky jiní občané ze svých daní, aniž by se jich někdo ptal. Celé je to humbuk lží.Cekal bych, že jako bulvár se chopíte toho, kdo vlastně a z čeho poplatka platí. Kraje totiž nemají nic jiného, než co jim přisune stát a stát má jen to, co vybere od občanů.

Zobrazit celou diskusi