Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Matka osmerčat má už dalších šest dětí

Tým zdravotníků z kalifornské nemocnice Bellflower Medical Centre, který přivedl na svět osmerčata
Tým zdravotníků z kalifornské nemocnice Bellflower Medical Centre, který přivedl na svět osmerčata  (Autor: AFP)
Autor: ČTK - 
29. ledna 2009
16:08

Matka, která v pondělí v americké Kalifornii porodila osmerčata, má už z dřívějška šest dětí. Tuto skutečnost sdělili v anonymním telefonátu místní rozhlasové stanici údajní rodiče ženy.

Předpokládaní rodiče matky osmerčat uvedli, že šestice dětí, mezi nimiž jsou i dvojčata, je v současnosti v jejich péči.

Osmerčatům, jež přišla na svět devět týdnů před řádným termínem, se podle lékařů daří dobře a čtyři z nich již ve svých inkubátorech přijímají darované mateřské mléko. Všechna novorozeňata dostávají navíc nitrožilní výživu, což je běžná praxe u předčasně narozených dětí. A rodička již prý začala s odsáváním vlastního mateřského mléka pro svých osm hladových potomků.

Všech šest chlapců a obě děvčata nyní také samostatně dýchají, třem dětem je ale stále dodávána kyslíková podpora trubičkou zavedenou do nosu. Lékaři předpokládají, že trubičky novorozeňatům brzy odstraní.

V pořádku je i matka dětí, jejíž identita zůstává nadále utajena. Své potomky již viděla v úterý večer v inkubátorech. Ty jsou umístěny těsně vedle sebe v jedné místnosti, aby se prý sourozenci mohli od počátku svého života sbližovat.
Podrobnosti o početí osmerčat zveřejněny nebyly, někteří nezávislí lékaři ale vyjádřili přesvědčení, že matka užívala léky na plodnost, které zvyšují pravděpodobnost vícečetného porodu.

Jména doposud novorozeňata nemají, označena jsou provizorně písmeny A až H podle pořadí, v jakém přišla v pondělí ráno císařským řezem na svět.

Předpokládá se, že děti zůstanou hospitalizovány několik týdnů, a mohly by vzhledem ke své nízké porodní váze čelit vážnému opoždění ve vývoji, konstatoval list Daily Mail.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi