Čtrnáct let je na něho vydán zatykač, patnáct let po něm má pátrat každý polda v Česku i celé Evropě. Blesk exkluzivně získal informace, že belgická policie o Parsifalovi, který je zetěm herečky Mileny Dvorské, ví! Ale nezatkla ho... Proč?

Nebýt nejstarší dcery Julie (23), Dvorský, který teď vypadá trochu jako Ozzy Osbourne, má rudé vlasy a na nose modré »lennonky «, by si dál v belgickém Ostende vydával svá cédéčka se stupidními texty. Nikdo by nikdy nespočítal, že v luxusním domě se sedmi ložnicemi, zahradou a bazénem za skoro 4000 eur měsíčně s ním a Labutí pannou žije osm jejich dětí a nezletilá dívka z Anglie Nina. „Nikdo z nich nemá platné doklady, některé děti ani doklad, že se vůbec narodily,“ potvrdil belgický zdroj Blesku.

Fotogalerie
2 fotografie

Děti nechodí do školy, ale umějí prý i několik jazyků, jsou šikovné a hrají na hudební nástroje. Rodině údajně posluhuje několik »otroků«, kteří musí být k dispozici ve dne v noci. To vše asi už bylo málo Parsifalově dceři Julii. Půl roku si potají esemeskovala s Rusoameričanem Danem. Pak ho jako člena náboženské skupiny pozvala domů. Ten malér, když se zjistilo, že lhala! „Byla jsem znásilněna! Rodina mi vyhrožuje,“ napsala Julie Danovi loni začátkem prosince, když odjel. Byl to Dan, ne policie, kdo si dal práci a na internetu zjistil, u koho prožil několik dnů. O tom, že a jak Julie trpí, uvědomil belgickou policii.

Co se pak stalo? Belgičtí policisté podle informací Blesku v úterý Parsifala vyslechli a prohledali dům pronajatý německými přáteli, kde Dvorský a jeho rodina žije. Zjistili, že mají neplatné nebo žádné doklady. Přesto Parsifala nezatkli! Platí tedy ještě dávno vydaný evropský zatykač? „Jan Dvorský je stále aktivně hledán. Je na něho vydán příkaz k zatčení v Česku i zemích Evropské unie,“ řekla včera Blesku mluvčí české celorepublikové kriminálky Pavla Kopecká a předsedkyně soudu pro Prahu-východ potvrdila, že jimi vydaný zatykač z roku 1995 stále platí! Česká policie už také Parsifalovu současnou belgickou adresu zná. Proč ho tedy nikdo nezatkne?

Přeměna Dvorského v Parsifala:

Parrsifal Imanuel – 1991

Jan Dietrich Dvorský se narodil v roce 1966. Po přečtení knihy Oskara Bernhardta, zakladatele Hnutí grálu, přijal v roce 1991 jméno Parsifal Imanuel. Své družce Lucii dal jméno Labutí panna.

Syn Člověka – 1993

V roce 1993 se na knihkupeckých pultech objevuje Parsifalova kniha Syn Člověka s podtitulem Mesiášovo živé Slovo k všenápravě světa. Vytváří se komunita Dvorského přívrženců.

Ilegalita – 1995–96

Přívrženci Dvorského sekty odevzdávají celý svůj majetek. Řada z nich se pokouší o sebevraždu. Příběh jedné z členek vyvolává mediální zájem. Sekta je rozpuštěna, Parsifal je trestně stíhán a skrývá se.

Havel odmítá amnestii – 1997

Jan Dvorský, otec osmi dětí, zakládá internetové stránky. Zároveň žádá prezidenta Václava Havla o amnestii a zasílá policii dopis, ve kterém se zříká svého vyznání. Ovšem za podmínky, že mu bude přislíbena beztrestnost. Havel odmítá.

Znovu žádost o milost – 2008

Dvorský požádal o milost současného prezidenta Václava Klause. Byla mu opět zamítnuta.

Poslední zpráva – 12. ledna 2009

V poslední zprávě, kterou Parsifal Imanuel zveřejnil na svých internetových stránkách, komentuje smrt Jiřího »Dědka« Šindeláře.