265540:gallery:true:trueFrantiška Čížková a módní policie hodnotí premiéru Míši Ochotské ve zprávách TV Nova:

 

 

"I po odchodu Lucie Borhyové zůstalo u blondýny, u osvědčeného kontrastu black & milk.

Nicméně jisté rozdíly mezi plavovlasou Luckou a Míšou samozřejmě panují: Lucie má výraznější rysy, čiší z ní více energie, je živočišnější typ. Michaela není typově až tak jedinečná, je uměřenější – pro někoho možná víc elegantní, pro jiného možná poněkud tuctová.

Ochotské dvorní vizážista Tomáš Křápek pak tvrdí: "Michaela není nevýrazná. Je přirozeně krásná a z toho také vycházím. Jí opravdu stačí málo. Podstatné je zdůraznit oči a ostatní obstarají tělové barvičky. Jak říkám, přirozenost je její devizou. Horší je to s vlasy, které má Míša stejně jemné jako Lucka Borhyová. Zatím jsme účes nechali stejný, vlasy vyžehlili a soustředili se na objem. Později se uvidí..."

Michaela Ochotská poprvé ve zprávách na TV Nova
Autor: Reprofoto TV Nova

A jak vlastně čtvrteční premiéra Michaely, která se v předvečer svých narozenin v hlavním zpravodajství objevila, dopadla? Tzv. nude make – up byl dobrý, nesnažil se z Míši udělat druhou Lucii. Styling už byl horší – černý kostým s rudým topem byl na přírodní look Míši příliš tvrdý. Pastelové ladění by ji slušelo líp.

Podtrženo, sečteno, na obrazovce se objevila hezká, dobře artikulující a profesionálně působící hlasatelka bez velkého charisma. Hezká, ke svému typu dost brutálně oblečená žena, která odpovídá úhlednému, leč poněkud neosobnímu standardu tváří CNN či BBC.

Ostatně Michaela, známá jako Adina z Pojišťovny štěstí, je prostě takový typ. Bez ohledu na její vnady, bez ohledu na to, že pózovala pro Playboy. A kakaový Rey, který byl dobrou protiváhou dominantní Lucce, svou image Michaelu poněkud (alespoň zatím) válcuje."

Jak podle vás Ochotské zvládla roli moderátorky? Diskutujte pod článkem.


Jak vystoupení Ochotské vidí další odborníci

Magdaléna Soušková, vizážistka, make-up artistka

"Mám velmi příjemný dojem. Nova opět vsadila na velmi půvabnou mladou ženu jejíž nejen zjev, ale i projev působí přirozeně. Elegantní, ale ne usedlá, upravená adekvátně k moderování zpráv. Snad jen zbytečně výrazné tenčí obočí k jinak jemnému obličeji. I barevně k sobě moderátoři krásně ladili."

Claudie Marčeková, vizážistka, image maker

"Ochotská má příjemný obličej i pro zprávy. Je milá a líbí se mi víc než Borhyová. Má něžnější rysy. Ale osobně bych už skutečně vyházela lidi, kteří líčí a oblékají zprávaře. Obočí Ochotské snad líčil někdo pod parou. Nechápu ani jak mohli dát Korantengovi vínovou košili s červenou kravatou."

Jan Přeučil, herec a herecký pedagog

"Kolegyně Ochotská byla pod velikým tlakem, ale myslím si, že svoji premiéru moderátorky zvládla velmi dobře, i když by mohla zapracovat ještě na celkové artikulaci a plasticitě mluvního projevu, ale to je jistě otázka času, aby její projev byl po všech stránkách co nejlepší."

Dominika Kiene, logopedka

"Na začátku vypadala trochu prkenně, ale čím déle mluvila, tím víc se uvolňovala. Působila přirozeně a mile. I tempo řeči bylo v pořádku a její výslovnost rozhodně odpovídá fonetické formě českého jazyka. Všimla jsem si, že zdvihá obočí, to ale s řečí nemá nic společného, bylo to roztomilé."

Ochotská poprvé ve zprávách: Proč tak málo sexy?! Čtěte zde.