Server iDNES.cz píše, že novináři z televizního štábu RTL se rozhodli, že si posvítí na to, jak úředníci v prostorech evropského parlamentu zneužívají diety. Generální tajemník parlamentu ale na reportéry nakonec poslal ostrahu!

"Chtěli jsme jen vědět, kdo tu skutečně pracuje a kdo jen pobírá peníze," říká v úvodu reportáže pracovník televize RTL. Poslanec evropského parlamentu si přijde i na čtrnáct tisíc euro měsíčně.

Problém tkví podle RTL v tom, že se poslanci v pátek dorazí do budovy pouze zapsat do "docházky" (a tedy mít "odpracovaný" a zaplacený den), načež zmizí, a o den si tak prodlouží víkend. V pátek brzy ráno se to u zápisu hemží europoslanci s cestovními kufry.

Páteční ráno je ale bohaté i na vtipné momenty. Hiltrud Breyer (za německé Zelené) udělá z výtahu jen dva kroky a hned do něj skáče zpět - tak prudce, že netrefí a narazí do zdi. "Taková nehoráznost!" zlobí se na novináře.



Trpělivost úředníkům v budově došla po dvou hodinách filmování, píše server iDNES.cz. Štáb RTL obklopilo sedm členů ostrahy a "doprovodilo" reportéra a kameramana ven z budovy. "Máme povolení tu filmovat," marně se bránil vyváděný reportér.