Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Detektivové zatkli čtyři mafiány!

Autor: sta - 
21. října 2008
16:33

AKTUALIZOVÁNO Dvěma mužům, asi Kazachům, v úterý po popoledni spadla na pražském ruzyňském letišti čelist. Přiletěli z Moskvy a okamžitě je zatkli pražští detektivové.

Byli mezi nimi i kriminalsté z oddělení vražd! Zatčení cizinci jsou podezřelí ze srpnové vraždy Bělorusa (+24). Části jeho rozřezaného těla se našly v metropoli letos v srpnu a září. Zatýkalo se ale i na jiných místech metropole.

Současně s dvěma zatčenými na letišti skončili za mřížemi další dva cizinci. "Zadrželi jsme včera také další podezřelé, muže a ženu, ve věku mezi 25 až 30 lety.. Byli zatčeni na dvou místech v metropoli," potvrdil informaci Blesku mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Oba podezřelí »turisté« z Východu přiletěli do Prahy z Moskvy pravidelnou linkou a potom, co se vzpamatovali z překvapení, zatčení se bránili. Dost se »cukali« také při nastupování do aut kriminálky.

Všichni čtyři podezřelí jsou pravděpodobně členové některé z odnoží východní mafie. Ta se také vyznačuje tím, že své oběti likviduje tak, že je rozřeže na kusy. Tím chce znemožnit vyšetřování případů vražd!

Detektivové včera udělali významný krok při vyšetřování vraždy Bělorusa. Nález jeho ruky ve třídírně odpadu v Malé Chuchli 28. srpna a části nohy 2. září v lesoparku v Hostivaři šokoval Česko. Bělorus byl v Česku asi rok a žádal tady o politický azyl. Nedočkal se, byl brutálně zavražděn mafií! Je pořád záhadou proč ho mafiáni zlikvidovali. Sám totiž podle policie k žádnému gangu nepatřil. Policie zatím neví, kde jsou další části jeho těla. Více o případu si můžete přečíst zde.

Není to jediný takový případ v Česku. Podobným způsobem se například vrah, tzv. »vinohradský řezník« v roce 1999 zbavil těla podnikatele z Ruska. Jeho rozčtvrcené tělo pohodil vrah v kontejnerech na Vinohradech, hlavu našli rybáři ve Vltavě. Policie podezírala z vraždy občana Kyrgystánu. Ten ale stačil zmizet do ciziny.

Zatčení na letišti bylo oba podezřelé cizince, pravděpodobně Kazachy, velkým překvapením. Policistům se bránili i při nastupování do služebních aut kriminálky.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání