Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Nalezená noha a ruka patří Bělorusovi

Ramaniuk Kanstantsin
Ramaniuk Kanstantsin  (Autor: Policie ČR)
Autor: luk - 
10. září 2008
15:55

AKTUALIZOVÁNO: Ostatky, které byly před časem nalezeny na různých místech Prahy, patří jednomu člověku. Policie navíc zná i totožnost mrtvého muže.

"Testy DNA potvrdily, že tyto nálezy pocházejí z jednoho těla," uvedl pro Blesk.cz mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Pražským kriminalistům se podařilo poté, co získaly vzorek DNA, určit totožnost muže, jemuž chodidlo a ruka patřily. Zatím pracovali s informací, že ostatky - nalezená ruka a část nohy - patřily mladšímu muži vysokému asi 180 cm. Nyní ví s určitostí, že se jedná o občana Běloruska - Kanstantsina Ramaniuka (+24). Po něm policie pátrala už od konce srpna, kdy zmizel beze stopy.

Tento muž byl v České republice žadatelem o politický azyl s legálním dočasným pobytem. Kriminalisté nyní zjišťují, co v České republice dělal a kde se vyskytoval před smrtí.

Dosud nebyly zjištěny žádné okolnosti nasvědčující tomu, že by se tento muž dopouštěl jakéhokoliv protiprávního jednání, nebo že by se jednalo o příslušníka některé z mafiánských struktur, které působí na našem území.

Policie rovněž prozatím nechce spekulovat o motivu trestného činu. Nadále vyšetřuje možnost vraždy, ačkoliv netvrdí, že se stala. Také zjišťují, zda-li se nejedná o likvidaci těla po dopravní nehodě. Rovněž přichází možnost, že se jednalo o sebevraždu či nehodu a kdosi se to snaží zastřít likvidací těla. Cizinec totiž mohl pracovat nelegálně na některé např. stavbě, kde se mu stala smrtelná nehoda a jeho zaměstnavatel se snažil nehodu zakrýt.

S nálezem ruky cizince a jeho evidencí jako cizince v azylovém zařízení mohla mít policie už dříve jasno, o koho se jedná. Testy DNA tedy jen 100% ukázaly na to, že se jedná o rozřezané části těla Ramaniuka.

Chodidlo bylo objeveno v igelitovém pytli v lesoparku v Hostivaři. Odříznutá ruka pak byla nalezena v Malé Chuchli.

Více o případu najdete:

Jsou nalezené odřezané části z jednoho těla?

Policie našla lidské chodidlo

V odpadcích byla mužská ruka!

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání